Doi jandarmi, prezenţi pentru câteva minute la şedinţa de marţi a CNA; CNA le-a solicitat prezenţa

Doi jandarmi au fost prezenţi pentru câteva minute la şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), prezenţa lor fiind solicitată de CNA, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Irina Drăgan.

138 afișări
Imaginea articolului Doi jandarmi, prezenţi pentru câteva minute la şedinţa de marţi a CNA; CNA le-a solicitat prezenţa

Doi jandarmi, prezenţi pentru câteva minute la şedinţa de marţi a CNA; CNA le-a solicitat prezenţa (Imagine: Bogdan Mara / Mediafax Foto)

Doi jandarmi au intrat în sala de şedinţe a CNA marţi, în jurul orei 14.40, şi au asistat pentru câteva minute la şedinţa care era în curs de desfăşurare. Ulterior, cei doi jandarmi au ieşit din sala de şedinţe a CNA.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la şedinţa CNA, unul dintre cei doi jandarmi a spus: "Am urcat în obiectiv". El nu a precizat dacă au fost chemaţi de unul dintre membrii CNA sau dacă prezenţa lor are vreo legătură cu unul dintre cazurile aflate pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

Sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului se află într-o clădire din Bucureşti a cărei intrare este în mod curent păzită de jandarmi, însă, până în prezent, niciun jandarm nu a mai fost prezent la o şedinţă a Consiliului.

Pe de altă parte, contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Irina Drăgan, a declarat că prezenţa jandarmilor în sală a fost solicitată de îCNA, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la şedinţa de marţi.

Jandarmeria Română asigură în mod obişnuit, printr-o unitate specială, măsurile de pază şi protecţie la sediul CNA, întrucât acesta se află într-o clădire a Ministerului Comunicaţiilor, însă acest lucru nu presupune prezenţa jandarmilor în sala de şedinţe a Consiliului.

Întrebaţi de presa prezentă la şedinţa CNA, mai mulţi membri ai Consiliului, inclusiv preşedintele Laura Georgescu, au declarat că nici măcar nu au sesizat că doi jandarmi au fost prezenţi în sala de şedinţe a CNA.

Ordinea de zi a şedinţei CNA de marţi cuprinde mai multe puncte, între ele numărându-se şi situaţia televiziunii DD TV, controlată de Dan Diaconescu. Diaconescu a fost prezent la sediul CNA în cursul zilei de marţi şi a precizat că este împuternicit să reprezinte DD TV (Direct Digital TV) de către acţionarii televiziunii (Ion Florin Floştoiu, Iulius Mario Diaconescu şi Al Attar Khaldoun).

Cei doi jandarmi au intrat în sala de şedinţe a CNA înainte de discutarea situaţiei DD TV şi nu au asistat la dezbaterile membrilor cu privire la această televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici