Doi muncitori din Galaţi au intrat într-o o staţie de pompare a apelor uzate pentru o reparaţie, dar nu au mai ieşit. Au fost SALVAŢI de pompieri

Doi muncitori din Galaţi au leşinat, marţi, în timp ce lucrau într-o staţie de pompare a apelor uzate de pe faleza Dunării, la şapte metri adâncime, din cauza gazelor acumulate în interior.

283 afișări
Imaginea articolului Doi muncitori din Galaţi au intrat într-o o staţie de pompare a apelor uzate pentru o reparaţie, dar nu au mai ieşit. Au fost SALVAŢI de pompieri

Doi muncitori din Galaţi au leşinat în timp ce lucrau într-o staţie de pompare a apelor uzate

Cei doi muncitori ai unei societăţi edilitare făceau lucrări de mentenanţă într-o staţie de pompare a apelor uzate de pe faleza Dunării, în oraşul Galaţi, la aproximativ şapte metri adâncime.

Cei doi au leşinat din cauza gazelor acumulate, autorităţile fiind alertate de un coleg al muncitorilor.

Victimele au fost scoase la suprafaţă de pompieri, au primit îngrijiri medicale şi apoi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

„Cei doi au fost scoşi de pompieri, aveau o lucrare în subsol, din cauza gazelor de fermentaţie din canalizare au leşinat. Au fost scoşi de acolo, unul a fost resuscitat şi şi-a revenit, cel de-al doilea avea funcţii vitale când a fost scos”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Reprezentanţii societăţii spun că vor informa Inspectoratul Teritorial de Muncă despre accidentul produs în staţia de pompare.

„Doi salariaţi făceau lucrări de mentenanţă într-o staţie de pompare ape uzate. Au coborât la mare adâncime, acolo era o acumulare de gaze şi au leşinat. Sunt duşi la Spitalul Judeţean, li s-a acordat primul ajutor. Probabil va fi considerat accident de muncă, noi vom informa Inspectoratul de Muncă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Lucrările din interiorul staţiei de pompare au fost suspendate până la încheierea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici