Doi poliţişti au primit Placheta de Onoare a MAI, pentru intervenţia la accidentul aviatic din Sibiu - FOTO

Şefii posturilor de Poliţie din comunele sibiene Iacobeni şi Laslea au primit, luni, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru modul în care au intervenit după accidentul aviatic din judeţul Sibiu, informează MAI.

247 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti au primit Placheta de Onoare a MAI, pentru intervenţia la accidentul aviatic din Sibiu - FOTO

Doi poliţişti au primit Placheta de Onoare a MAI, pentru intervenţia la accidentul aviatic din Sibiu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Agentul-şef de Poliţie Eduard-Dumitru Cavaleru şi agentul principal de Poliţie Lucian-Aurel Badiu, şefii posturilor de poliţie Iacobeni, respectiv Laslea, au primit Placheta de Onoare de la ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul ministerului.

"Stimaţi invitati, dragi colegi din toată ţara, este o mare onoare pentru Guvernul României, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prezentă aici, pentru mine în calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională, să acordăm cea mai înaltă distincţie a ministerului nostru unor colegi: mă refer aici la agentul principal Badiu şi la agentul-şef Cavaleru, doi oameni, doi colegi care şi-au făcut datoria. Au fost la datorie, vineri, salvând două vieţi", a spus Oprea, la ceremonie.

Cei doi poliţişti au mulţumit vicepremierului pentru înaltele distincţii conferite. Agent-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru a spus că "este convins că orice poliţist, din orice parte a ţării, ar fi făcut la fel". "Acolo, în acele momente, am fost o echipă, o echipă formată din cetăţeni şi poliţişti. Am fost primii dintre colegii noştri care au ajuns şi intervenit la faţa locului şi asta cred că a contat pentru salvarea celor doi. Suntem alături de familiile îndurerate şi avem speranţa că cei pe care am reuşit să îi salvăm se vor însănătoşi cât mai repede", a spus el.

La rândul său, agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel a declarat: "Este datoria noastră de poliţişti să acordăm tot sprijinul celor care au nevoie de el...Cu această ocazie, permiteţi-mi să mulţumesc cetăţenilor şi colegilor mei, tuturor celor care au fost alături de noi în efortul de a acorda primul ajutor victimelor. Având în vedere că am fost primul care am ajuns la locul accidentului, ceea ce a contat pentru mine atunci era să-i salvăm pe supravieţuitori".

Eduard-Dumitru Cavaleru are 34 de ani şi este absolvent al Şcolii de agenţi de poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, promoţia 2001.

Lucian-Aurel Badiu are 28 de ani şi este încadrat în MAI din 2006.

Un elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu.

În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici