Doi români sunt cercetaţi pentru furtul unui tablou de Marc Chagall, în 2002, de pe un iaht

Doi români sunt cercetaţi pentru furtul unui tablou de Marc Chagall, în 2002, de pe un iaht american ancorat în Italia, au anunţat reprezentanţii structurii pentru protejarea patrimoniului cultural din cadrul poliţiei din Torino.

206 afișări
Imaginea articolului Doi români sunt cercetaţi pentru furtul unui tablou de Marc Chagall, în 2002, de pe un iaht

Doi români sunt cercetaţi pentru furtul unui tablou de Marc Chagall, în 2002, de pe un iaht (Imagine: Catalin Abagiu/ Arhiva Mediafax Foto)

Tabloul intitulat "Le Nu au Bouquet", estimat la peste un milion de euro, se afla la un colecţionar din Torino, care îl cumpărase cu bună-credinţă.

Trei persoane, dintre care doi români în vârstă de 39 de ani, respectiv 41 de ani, care lucrau la acea vreme pe iaht, şi proprietarul unei galerii de artă din Bologna, sunt cercetate pentru furt şi tăinuire de bunuri furate, potrivit agenţiilor de presă italiene.

Tabloul fusese cumpărat în 1998, de la o galerie din New York, de un american bogat care dorea să îl expună pe iahtul său. Între februarie 2002 şi ianuarie 2003, iahtul a rămas ancorat în portul Savona din vestul Italiei pentru a fi recondiţionat.

La moartea proprietarului, fiul său a mers în Italia pentru a recupera iahtul şi pentru a supune tabloul unei expertize. Acel expert i-a dezvăluit faptul că tabloul de pe iaht era o copie, iar originalul fusese furat.

În 2012, carabinierii italieni au dat de urma tabloului în cadrul unei anchete privind traficul cu opere de artă furate şi ascunse de o galerie din Bologna.

Hoţii au reuşit să obţină un certificat de autentificare pentru tablou, eliberat de Fundaţia Chagall, prin intermediul unui colecţionar din Bergamo care nu era la curent cu acel furt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici