Video Doi turişti americani, rătăciţi pe traseul spre Crucea Caraiman, recuperaţi de jandarmii montani | FOTO, VIDEO

Doi turişti americani, care s-au rătăcit pe traseul spre Crucea Caraiman, în Buşteni, au fost recuperaţi, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, de jandarmii montani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

876 afișări

Reprezentanţii Jandarmeriei Prahova au transmis, miercuri dimineaţa, că cei doi turişti de 22 şi 24 de ani, de naţionalitate amenricană, s-au rătăcit pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi, după ce au început să parcurgă traseul montan din Buşteni, pe Valea Spumoasă, sperând să ajungă până la Crucea Caraiman.

„Necunoscând traseele montane, şi epuizaţi fizic, s-au rătăcit în zona Jepii Mici. Marţi noaptea, a ora 23.34 au ajuns (jandarmii – n.r.) la cei doi cetăţeni americani, găsindu-i blocaţi pe o săritoare (stâncă), la 5 metri pe cursul unui pârâu în zona Valea Spumoasă”, au transmis jandarmii prahoveni.

Cei doi turişti au fost coborâţi cu coarda în ham, pe traseu, până în oraşul Buşteni.

Coborârea lor a fost una foarte dificilă şi de durată din cauza reliefului, a traseului accidentat şi a întunericului, încheindu-se mieruri dimineaţa, în jurul orei 04.00, potrivit sursei citate.

Cei doi tineri americani nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici