Dolj: Încă trei persoane, diagnosticate cu AH1N1

Trei persoane, între care doi elevi din clasa a şasea de la o şcoală din Filiaşi, au fost diagnosticate, vineri seară, cu virusul AH1N1, prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, declarând corespondentului MEDIAFAX că sala de curs în care învaţă cei doi copii va fi izolată.

13 afișări
Imaginea articolului Dolj: Încă trei persoane, diagnosticate cu AH1N1

Dolj: Trei persoane, între care doi elevi de la o şcoală din Filiaşi, diagnosticaţi cu AH1N1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un asistent din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost diagnosticat, vineri seară, cu virusul gripei AH1N1, potrivit prefectului de Dolj, Eugen Georgescu.

Potrivit sursei citate, alte două persoane, doi elevi ai şcolii generale din Filiaşi, au fost diagnosticaţi, de asemenea, cu virusul AH1N1, autorităţile luând decizia să izoleze clasa în care învaţă cei doi copii.

"În urmă cu două-trei zile, au fost trimise analizele la Bucureşti pentru cei doi elevi. Dimineaţă nu se confirmase, însă acum câteva minute mi-a venit răspunsul de la Bucureşti că au virusul. A fost o problemă în acea şcoală pentru că acolo a fost şi o hepatită, din această cauză confirmarea s-a făcut mai greu", a declarat corespondentului MEDIAFAX prefectul Eugen Georgescu.

Georgescu spune că în toate cele trei cazuri se vor face anchete epidemiologice pentru a stabili persoanele cu care cei trei au intrat în contact.

"Am vorbit şi cu domnul Cercel (Adrian Streinu Cercel - n. r.) şi acestea sunt procedurile standard. Medicii de familie vor încerca să stabilească persoanele cu care au intrat în contact", a mai spus Eugen Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici