Donează sânge sau plasmă cu anticorpi Covid şi primeşti un bilet la Untold sau Neversea 2021

  • Poţi dona sânge sau plasmă cu anticorpi Covid şi primeşti un bilet la Untold sau Neversea, ediţia 2021
  • Campania are loc în 10 centre de transfuzii, în zilele de weekend, până pe 13 septembrie
  • În zilele de 22 şi 23 august campania se desfăşoară la Craiova
2141 afișări

Donează sânge şi poţi salva o viaţă. Iar dacă mergi, duminică, la Centrul de Transfuzii Sanguine de la Craiova, primeşti şi un bilet la Untold sau Neversea, pentru anul viitor.

La Craiova, din lipsă de donatori, medicii sunt nevoiţi să trieze pacienţii care primesc sânge. Săptămânal, ar fi nevoie de aproximativ 600 de pungi cu sânge, însă Centrul de Transfuzii nu are mai mult de 160 .

Adriana înţelege cât de gravă este situaţia. Are o rudă cu COVID, internată la Bucureşti, care are nevoie urgentă de sânge. Aşa că a venit să doneze. Fapta sa bună i-a adus un bilet la Neversea, de care se va bucura însă fiica sa.

32 de persoane au donat sânge, sâmbătă, la Craiova. Nimeni nu a donat plasmă cu anticorpi Covid, deşi, în Dolj, aproximativ o mie de persoane s-au vindecat de această  boală.

Care este anunţul prin care se recrutează donatori: “ Un card cadou în valoare de o sută de lei, plus un bilet pentru prima zi la unul dintre festivalurile verii 2021. Fie la Neversea, fie la Untold.”

Donatorii sunt îndemnaţi de către asistente: “ Să închideţi şi să deschideţi de mai multe ori mâna.”

Iată ce spune Adriana, unul dintre donatori: ”Donez din conştiinţă. Donez pentru cineva, dar m-a surprins plăcut campania.  Sfatul meu e să doneze cât mai mulţi cei care pot, pentru că şi aşa sunt triaţi foarte mulţi. “

Cătălin, alt donator, spune că :“ Pur şi simplu era ceva ce voiam să fac mai demult, dar totuşi mi se pare un imbold pentru cei care vor să doneze.”

“ Noi avem cereri, de regulă,de 80-90 unităţi de sânge, peste sută chiar, pe zi. Din care, noi cam o treime putem să onorăm. Şi cum decideţi cui daţi şi cui nu-i daţi?/ În primul rând, valoarea hemoglobinei şi urgenţele. Dacă medicul scrie că e urgenţă, dau tot ce am”, a precizat Adriana Turculeanu, director Centrul de Transfuzii Craiova .

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici