Doru Iuga, ridicat de poliţişti. Va fi audiat, alături de peste 20 de persoane

Locuinţa lui Doru Iuga, director la postul OTV, a fost percheziţionată timp de aproximativ şase ore, iar acesta a fost ridicat pentru a fi adus pentru audieri la Poliţia Capitalei, unde se află deja peste 20 de persoane.

1156 afișări
Imaginea articolului Doru Iuga, ridicat de poliţişti. Va fi audiat, alături de peste 20 de persoane

Doru Iuga, ridicat de poliţişti. Va fi audiat, alături de peste 20 de persoane (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

La ora transmiterii acestei ştiri, în jur de 22 de persoane au ajuns la sediul poliţiei pentru a fi audiate, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Doru Iuga a fost şi el ridicat de la locuinţa sa, unde poliţiştii au făcut o percheziţie timp de aproximativ şase ore.

Pe lângă aceştia, mai sunt aşteptaţi şi alţi suspecţi sau martori ridicaţi în urma percheziţiilor din judeţele Ilfov, Constanţa, Maramureş şi Giurgiu.

Majoritatea percheziţiilor s-a încheiat, însă în unele cazuri anchetatorii strâng încă probe de la locuinţele suspecţilor.

Acţiunea a fost declanşată în urma constituirii unui dosar penal la Parchet vizând infracţiuni de proxenetism şi prostituţie masculină. Toate persoanele implicate în acest caz sunt bărbaţi care aveau fie rolul de proxeneţi, fie se prostituau, fie erau clienţi. Unii dintre aceştia erau proxeneţi, dar se şi prostituau, iar alţii sunt suspectaţi inclusiv de racolare de minori şi act sexual cu un minor.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Doru Iuga, director de programe la OTV, ar fi unul dintre clienţii reţelei vizate în anchetă, el nefiind acuzat de proxenetism.

Pe de altă parte, Doru Iuga a declarat pentru MEDIAFAX că este doar martor în acest dosar.

Potrivit aceloraşi surse, procurorii pot cere arestarea preventivă chiar şi a clienţilor reţelei dacă se va dovedi că aceştia au întreţinut relaţii sexuale cu persoane minore şi aveau cunoştinţă de acest fapt.

Procurorii bucureşteni suspectează că principalul client al reţelei este un cetăţean german. Potrivit aceloraşi surse, din reţea face parte şi un cetăţean român stabilit de mai multă vreme în Germania.Pentru acesta, procurorii au în vedere solicitarea emiterii unui mandat de arestare preventivă în lipsă.

Doru Iuga mai este acuzat, alături de Dan Diaconescu, de implicare în acţiunea de şantaj privind berea Reeds. În august 2010, după ce a fost audiat la DNA, Iuga a precizat că procurorii îl acuză de implicare într-un şantaj de 25 de milioane de euro la adresa companiei Ursus. El a spus că, din cele discutate în faţa procurorului, ar reieşi că banii ar fi fost ceruţi prin intermediul Dianei Klusch, director Corporate Affair în cadrul companiei Ursus Breweiser.

Directorul de programe şi-a susţinut atunci nevinovăţia spunând că nu a avut niciun fel de legătură cu ancheta jurnalistică şi campania de presă derulată în 2009 de postul OTV împotriva berii Reeds produsă de compania Ursus. El a povestit că, la un moment dat, oficiali ai companiei Ursus i-ar fi solicitat să intervină în stoparea acestei anchete. Iuga a spus însă că s-a întâlnit cu persoane din compania Ursus cărora le-a arătat că nu poate interveni pentru stoparea campaniei de presă, declaraţie susţinută de avocatul lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici