Dosarul deturnării de fonduri europene - Avocat: Iordache n-a deturnat fonduri europene, ci cel mult fonduri din bugetul de stat

Apărarea lui Nelu Iordache a arătat duminică, la Tribunalul Bucureşti, că omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene, pentru că banii luaţi de acesta pentru proiectul din dosarul în care este cercetat au făcut parte din bugetul naţional al statului, şi nu din cel al UE.

780 afișări
Imaginea articolului Dosarul deturnării de fonduri europene - Avocat: Iordache n-a deturnat fonduri europene, ci cel mult fonduri din bugetul de stat

Dosarul deturnării de fonduri europene - Avocat: Iordache n-a deturnat fonduri europene, ci cel mult fonduri din bugetul de stat (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit avocaţilor, Iordache nu se face vinovat de deturnare sau schimbare a destinaţiei unor fonduri UE.

Unul dintre avocaţi a arătat, la ieşirea din Tribunalul Bucureşti, că sumele de bani au fost luate în iunie 2011, iar cererea de rambursare a fondurilor de către Comisia Europeană s-ar fi făcut de-abia la sfârşitul lui octombrie 2011.

În acest context, avocatul a spus că, în opinia apărării, Nelu Iordache nu s-ar face vinovat de faptele de care îl acuză procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Întrebat dacă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au greşit încadrând faptele la deturnare de fonduri europene, avocatul nu a dorit să comenteze, precizând doar că susţinerile sale reprezintă opinia apărării.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare, duminică după-amiază, urmând să decidă dacă admite sau respinge solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Nelu Iordache pentru 29 de zile.

Potrivit avocaţilor omului de afaceri, ordonanţa de reţinere a omului de afaceri expiră duminică la ora 17.00.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost adus din arestul Poliţiei Capitalei la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea solicitării procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui pentru delapidare, deturnare de fonduri, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

Iordache a fost reţinut, sâmbătă seară, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat din nou de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El a fost convocat din nou la audieri, sâmbătă dimineaţă, aceastea durând câteva ore. În urma audierilor, procurorii anticorupţie au decis să emită o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pentru omul de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici