Dosarul femeii căreia i-a fost respinsă pensia de invaliditate a fost revizuit

Dosarul femeii căreia i-a fost respinsă pensia de invaliditatea deşi îşi poate folosi o mână a fost revizuit. Conducerea Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi-a cerut scuze şi le-a cerut membrilor comisiei care a analizat dosarul note explicative.

349 afișări
Imaginea articolului Dosarul femeii căreia i-a fost respinsă pensia de invaliditate a fost revizuit

Dosarul femeii căreia i-a fost respinsă pensia de invaliditate a fost revizuit

Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Judeţean Braşov, medicul Dan Grigorescu, a postat, luni, pe Facebook, o scrisoare a Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, din care reiese că dosarul femeii a fost revizuit.

Potrivit sursei citate, o comisie a reanalizat cazul şi a modificat procentul de incapacitate de muncă de la 40 la 50, ceea ce înseamnă că femeia va putea primi pensie.

”De asemenea, conducerea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă a solicitat note explicative referitoare la caz, membrilor comisiei de avizare şi control şi urmează să se dispună măsurile legale care se impun. Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă îşi exprimă public regretul şi cere scuze doamnei Farcaş Elena-Marinela pentru situaţia creată”, se arată în scrisoarea postată deşŞeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Judeţean Braşov.

Dan Grigorescu se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă şi el, ”la fel ca mulţi alţi colegi medici din specialităţile clinice”, ar fi ridicat din umeri şi ar fi spus în faţa deciziei "Asta e! Ce să faci? N-ai ce să faci!".

”Bun, n-o să-mi fac din asta un titlu de glorie, însă vreau să acreditez ideea că pasivitatea nu este o opţiune în faţa unor astfel de situaţii în care oameni nenorociţi de viaţă mai sunt, suplimentar, umiliţi de un sistem profund dezumanizat. Dacă doar prezentarea publică, generatoare de mari şi profunde emoţii sociale, a unor astfel de îngrozitoare vicii de sistem poate face să fie <dispuse urgent măsuri de verificare> în instituţii anchilozate de proceduri învechite şi populate de personaje împietrite în rutină, atunci înseamnă ca asta este calea de urmat! Barierele create abuziv sau din ignoranţă trebuie distruse. Fără nici cea mai mică ezitare sau temere! No, hai!”, scrie medicul braşovean.

Acesta a prezentat, săptămâna trecută, cazul unei femei care nu primeşte pensie de boală pentru că specialiştii care i-au evaluat capacitatea de muncă au decis că are o “deficienţă funcţională minimă”, deşi nu poate să-şi folosească mâna dreapta, pe care medicii i-au reconstruit-o în urma unui accident de muncă suferit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici