Două case monahale, monumente istorice din schitul Mănăstirii Nămăieşti, distruse într-un incendiu

Două case monahale, monumente istorice din schitul Mănăstirii Nămăieşti, din judeţul Argeş, au fost distruse în urma unui incendiu puternic izbucnit joi seară, pompierii intervenind timp de aproximativ patru ore pentru stingerea focului.

759 afișări
Imaginea articolului Două case monahale, monumente istorice din schitul Mănăstirii Nămăieşti, distruse într-un incendiu

Două case monahale, monumente istorice din schitul Mănăstirii Nămăieşti, distruse într-un incendiu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Arhiva Mediafax Foto)

Flăcările au izbucnit la acoperişul uneia dintre clădiri, în care locuia personalul mănăstirii, şi s-au extins rapid la cealaltă casă aflată în vecinătate, în condiţiile în care construcţiile erau din lemn.

La faţa locului au intervenit patru autospeciale ale detaşamentului Câmpulung Muscel şi o ambulanţă SMURD, însă nu a fost necesară intervenţia cadrelor medicale întrucât nicio persoană nu a fost rănită. De asemenea, în ajutorul pompierilor au intervenit şi localnici.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, în urma incendiului au ars acoperişul ambelor clădiri, pe o suprafaţă totală de 250 de metri pătraţi, mobilier şi aparatură electrocasnică din cinci încăperi, icoane vechi şi cărţi.

Conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia Judeţeană Argeş, cauza producerii incendiului a fost supraîncălzirea instalaţiei electrice care alimenta boilerul şi centrala termică a imobilului, iar în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă.

Reprezentanţii Poliţiei mai precizează că pagubele au fost estimate la aproximativ 150.000 de lei şi că incendiul nu a pus în pericol clădirea mănăstirii, aflată la o distanţă de aproximativ 60 de metri de locul incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici