Două drumuri naţionale sunt în continuare blocate din cauza inundaţiilor, în Mehedinţi

Două drumuri naţionale continuă să fie închise, marţi dimineaţă, în judeţul Mehedinţi, unde trei comune sunt izolate în urma inundaţiilor, care au dus la ruperea unui pod.

232 afișări
Imaginea articolului Două drumuri naţionale sunt în continuare blocate din cauza inundaţiilor, în Mehedinţi

Două drumuri naţionale sunt în continuare blocate din cauza inundaţiilor, în Mehedinţi

Potrivit ultimelor informaţii furnizate, marţi dimineaţă, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Ramona Nistor, un pod care face legătura între localităţile Orşova şi Eşelniţa s-a rupt, în cursul nopţii, din cauza aluviunilor aduse de pe versanţi.

Conform sursei citate, accesul din şi către comunele Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa este posibil doar pe Dunăre, în condiţiile în care Drumul Naţional 57, pe care se află podul rupt, este blocat. Tot pe DN 57 a fost rupt de ape un alt pod, în urmă cu două săptămâni, în zona Ilişova.

Marţi dimineaţă, traficul rutier este întrerupt în continuare pe DN 6, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în zona viaductului Vârciorova, unde luni seară cabina unei cisterne încărcate cu bitum şi un TIR au fost surprinse de aluviunile de pe versanţi, acestea fiind împinse de pe sensul de mers în parapet şi blocând drumul pe ambele sensuri.

Angajaţii de la Drumuri Naţionale au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru ridicarea cisternei şi a autotrenului de pe carosabil, însă fără rezultat, întrucât s-au produs noi alunecări de teren.

Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că marţi la faţa locului se intervine cu două utilaje, traficul între Drobeta Turnu Severin şi Timişoara fiind deviat pe DN 67 D Floreşti-Baia de Aramă-Băile Herculane.

În zona viaductului Vârciorova, coloanele de autotrenuri staţionate se întind pe o distanţă de peste doi kilometri, şoferii aşteptând reluarea circulaţiei.

În judeţul Mehedinţi, care de luni dimineaţă şi până marţi, la ora 14.00, se află sub cod portocaliu de inundaţii, în cursul zilei de luni o persoană a murit, după ce a fost prinsă de o alunecare de teren în maşină, la Orşova, iar alţi doi oameni - un bărbat şi o femeie - sunt daţi dispăruţi după ce au fost luate de viituri în comuna Eşelniţa.

De asemenea, potrivit primarului comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru, toate cele 900 de gospodării din comună au fost afectate de inundaţii.

Totodată, patru familii din comuna Eşelniţa au fost evacuate, luni seară, oamenii fiind cazaţi la Primăria Eeşlniţa întrucât locuinţele lor sunt în pericol de a fi luate de ape.

Inundaţiile au afectat şi municipiul Orşova, unde traficul a fost blocat, luni, după ce străzile au fost acoperite cu mâl adus de aluviuni, totodată fiind inundate şi sediile mai multori instituţii publice, între care Oficiul de Cadastru şi Direcţia Finanţelor Publice.

Tot la Orşova, autorităţile au intervenit, luni, pentru evacuarea dintr-o şcoală a 67 de elevi, dar şi pentru salvarea a 20 de turişiti care rămăseseră blocaţi pe un ponton.

Peste 300 de pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră au fost mobilizaţi, în noaptea de luni spre marţi, la Orşova şi Eşelniţa pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici