Două săptămâni până începe şcoala. Vor fi permise festivităţile de deschidere a anului şcolar? Ce spune Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat luni că în 13 septembrie sunt permise festivităţile de deschidere a anului şcolar 2021-2022, cu respectarea anumitor condiţii.

3741 afișări
Imaginea articolului Două săptămâni până începe şcoala. Vor fi permise festivităţile de deschidere a anului şcolar? Ce spune Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu spune că în 13 septembie începe şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi preşcolarii şi elevii.

Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivităţi de deschidere a anului şcolar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiţii: prin excepţie, masca fiind obligatorie la interior, în data de 13 septembrie, ea va fi obligatorie şi la exterior, pentru că sunt aglomerări mari de persoane, elevi, părinţi, bunici, profesori, şi durata să fie de maximum o oră şi jumătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că este importantă respectarea normelor sanitare şi că există suficiente stocuri de măşti de protecţie.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autorităţile locale vor pune la dispoziţia şcolilor măşti de protecţie. Există stocuri, ştim exact pe fiecare judeţ, de 500, 600, 700 de mii de măşti în fiecare judeţ. Acestea vor fi puse la dispoziţia şcolilor pentru elevi şi cadre didactice”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici