Dunărea a depăşit cota de inundaţie în zona portului Zimnicea

Apele Dunării au crescut duminică pe sectorul din judeţul Teleorman, fiind depăşită cota de inundaţie şi în zona portului Zimnicea, după ce, cu 24 de ore în urmă, la Turnu Măgurele nivelul fluviului trecuse de acelaşi prag hidrologic.

187 afișări
Imaginea articolului Dunărea a depăşit cota de inundaţie în zona portului Zimnicea

Dunărea a depăşit cota de inundaţie în zona portului Zimnicea (Imagine arhivă: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor dispeceratului Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman, la Zimnicea nivelul apelor fluviului, care curge cu un debit de 11.500 metri cubi pe secundă, a ajuns la 620 de centimetri, având zece centimetri peste cota de inundaţie.

La Turnu Măgurele, Dunărea a înregistrat 588 de centimetri, faţă de 550 de centimetri cota de inundaţie, în condiţiile unui debit de 11.800 metri cubi pe secundă.

Conform sursei citate, nu sunt probleme deosebite privind starea obiectivelor hidrotehnice supravegheate permanent, aşezările teleormănene riverane Dunării fiind protejate de diguri.

În incintele indiguite din administrarea SGA şi ANIF Teleorman se aplică măsurile prevăzute în faza întâi a planului judeţean de apărare împotriva inundaţiilor, sectorul Dunării din judeţul Teleorman fiind sub incidenţa codului portocaliu de avertizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici