Duşa: Cei care sunt acum în Armată să lupte, în memoria eroilor, pentru interesele de securitate

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat, marţi, de Ziua Veteranilor, la ceremonia depunerii de coroane la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, declarând, într-un mesaj, că cei care sunt acum în Armată trebuie să lupte, în memoria eroilor, pentru apărarea intereselor de securitate.

153 afișări
Imaginea articolului Duşa: Cei care sunt acum în Armată să lupte, în memoria eroilor, pentru interesele de securitate

Duşa: Cei care sunt acum în Armată să lupte, în memoria eroilor, pentru interesele de securitate (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

La ceremonia militară şi religioasă au fost depuse coroane şi jerbe din partea şefului statului, Guvernului, ministrului de Interne, ministrului Apărării, Asociaţiei Veteranilor de Război şi Comitetului Român pentru Cinstirea Eroilor. Au mai depus coroane reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Asociaţiei Cadrelor Militare în Retragere şi în Rezervă din SRI, Primăriei Municipiului Bucureşti, ai Asociaţiei Alteţei sale Prinţul Paul de România, ai Asociaţiei Neam Unit.

"În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, în memoria camarazilor noştri care au căzut în misiunile din teatrele de operaţii şi pentru cinstirea faptelor dumneavoastră de arme, cei care activează acum în rândurile Armatei României au datoria sacră să lupte cu determinare pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale ţării", a menţionat ministrul Duşa în mesajul adresat cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

Potrivit lui Duşa, militarii care acţionează cu determinare şi curaj în teatrele de operaţii pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale au avut şi au ce învăţa din bogata experienţă a veteranilor de război.

"Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în slujba Patriei şi a poporului român. În calitate de ministru al Apărării Naţionale, de român , vă prezint aprecierea şi susţinerea întregii Armate", se mai arată în mesajul ministrului.

La finalul ceremoniei, onorul la Mormântul Ostaşului Necunoscut a fost dat de militari au Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici