Educaţie în trei culori: Elevii şi profesorii învaţă să se adapteze celor trei scenarii, verde, galben sau roşu. “Este bulversant”

  • În România, elevii de la 12423 şcoli merg la cursuri
  • 4915 şcoli au adoptat sistemul hibrid, iar în 262 de şcoli cursurile se ţin exclusiv online
  • La un liceu din Craiova, deschiderea anului şcolar va fi în fiecare zi, timp de o săptămână
197 afișări
Imaginea articolului Educaţie în trei culori: Elevii şi profesorii învaţă să se adapteze celor trei scenarii, verde, galben sau roşu. “Este bulversant”

Clopoţelul a sunat, astăzi, “în trei culori” pentru elevii din România. Copilul tău face cursuri în funcţie de numărul de cazuri de COVID din zona în care se află şcoala la care învaţă.

Ştefan, un băieţel de clasa întâi de la Şcoala Gimnazială “ Nicolae Bălcescu” din Craiova a păşit din nou, după aproape şapte luni, în clasă. Nu mai este la fel ca anul trecut. Acum trebuie să poarte mască, nu are voie să se apropie de colegi, iar în şcoală intră pe culoare desenate cu vopsea albă, încă de la poartă. Emoţionat că-şi revede colegii şi “doamna”, Ştefan a urmat ascultător toate instrucţiunile profesorilor.

Beatrice a trecut în clasa a cincea. Învaţă la Şcoala generală 30 din Timişoara şi va merge la şcoală săptămâna aceasta. Săptămâna viitoare va participa la cursuri din fotoliul de acasă pentru că şcoala ei a adoptat scenariul ”galben”.

“E puţin bulversant deoarece nu suntem toţi live în clasă şi nu putem să discutăm şi să facem schimb de idei, dar în rest e foarte bine, pentru ca totuşi o să venim, chiar dacă o saptamana da, o saptamana nu, la şcoală”, spune ea. 

Şi mai puţin norocoasă este Elena. Pentru ea, deschiderea şcolii va fi abia joi. Elena este elevă în clasa a unsprezecea la Liceul “Ştefan Odobleja”  din Craiova. Sunt aproximativ 1400 de elevi care trebuie să împartă 31 de săli. Pentru că spaţiul este prea mic, profesorii au hotărât să ţină cursurile exclusiv online. Săptămâna aceasta însă,elevii din fiecare an de studiu vor veni la şcoală, în câte o zi, pentru a-şi saluta dascălii.

Elena speră ca 2020-2021 „să fie mai bun ca anul trecut, sincer, pentru că se apropie şi BAC-ul şi chiar vreau să-l iau cu notă mare.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici