Elevii chiulangii: 3.457 de ani de absenţe într-un semestru. Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar

Controlul absenţelor elevilor, dar şi ale cadrelor didactice va fi mult mai riguros în anul şcolar 2011 - 2012, în scopul reducerii absenteismului şi abandonului şcolar, fenomene care trebuie privite global, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

593 afișări
Imaginea articolului Elevii chiulangii: 3.457 de ani de absenţe într-un semestru. Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar

Elevii chiulangii: 3.457 de ani de absenţe într-un semestru. Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

În opinia lui Funeriu, schimbarea esenţială în anul şcolar 2011 - 2012 este una de atitudine generală.

"Tot efortul în anul şcolar viitor se va centra pe elev. Nu vor fi schimbări periferice şi de substanţă. Concret: ştim că avem o problemă cu lectura şi înţelegerea unui text, pentru că asta ne spun testele internaţionale, am introdus o oră de lectură. Vrem să reducem absenteismul şcolar şi abandonul şcolar. Introducem proceduri mai riguroase în ceea ce priveşte controlul absenţelor. Atenţie, atât al elevilor, cât şi al cadrelor didactice", a spus ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că gândirea privind modul în care va fi redus abandonul şcolar şi absenteismul va fi una globală, iar acţiunea va avea loc la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

" MECTS dă liniile generale, dar MECTS nu face licitaţiile pentru cardurile elevilor. Regula va fi reducerea absenteismului şcolar şi controlul riguros al absenţelor. Mijloacele prin care se realizează acest lucru vor fi la îndemâna şcolilor. Cred că un primar care investeşte în şcoală va lupta şi pentru creşterea rezultatelor la bacalaureat şi pentru reducerea absenteismului. Primarul nu se ocupă numai de văruit pereţii, ci se implică în procesul educaţional", a adăugat ministrul.

Elevii au adunat în primul semestru al anului şcolar 2010-2011 peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani de absenţe, majoritatea la liceeni, situaţie care se reflectă şi în rezultatele slabe de la bacalaureat, astfel că din toamnă va fi introdusă o nouă formă de control a absenţelor, a declarat, în 26 iulie, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din MECTS, Oana Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici