Elevii s-ar putea întoarce la cursuri săptămâna viitoare chiar dacă profesorii nu sunt vaccinaţi

Elevii şi preşcolarii din şcolile şi grădiniţele din localităţile în care rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori s-ar putea întoarce la cursurile cu prezenţa fizică începând de săptămâna viitoare chiar dacă rata de vaccinare a profesorilor se află sub pragul de 60%.

1713 afișări
Imaginea articolului Elevii s-ar putea întoarce la cursuri săptămâna viitoare chiar dacă profesorii nu sunt vaccinaţi

Elevii s-ar putea întoarce la cursuri săptămâna viitoare chiar dacă profesorii nu sunt vaccinaţi

Anunţul a fost făcut luni de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a declarat că a propus în mod oficial ca pragul de 60% să fie eliminat în cazul unităţilor de învăţământ din localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID sub 3 la mia de locuitori.

Ministrul Cîmpeanu a mai spus că elevii şi preşcolarii aflaţi în această situaţie ar putea reveni la cursurile cu prezenţa fizică începând de săptămâna viitoare.

Procedural, propunerea ministrului va fi analizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ulterior va fi trimisă guvernului sub forma unei recomandări.

Ordinul comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi completat, ambele proceduri putând fi parcurse pe parcursul săptămânii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici