Elevul ucis la Târgovişte, comemorat de colegi în Piaţa Tricolorului

Peste 100 de persoane, colegi şi prieteni ai adolescentului de 15 ani ucis la Târgovişte, părinţi şi trecători, s-au adunat, marţi, în faţa Prefecturii, unde i-au adus un ultim omagiu tânărului şi au protestat faţă de violenţa din societatea românească.

1181 afișări
Imaginea articolului Elevul ucis la Târgovişte, comemorat de colegi în Piaţa Tricolorului

Elevul ucis la Târgovişte, comemorat de colegi în Piaţa Tricolorului (Imagine: Shutterstock)

Adolescenţilor de la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, unde era elev tânărul ucis, li s-au alăturat colegi de la alte licee din oraş, dar şi locuitori ai municipiului, care au manifestat paşnic.

"Vrem să arătăm că suntem alături de colegul nostru şi luăm atitudine. Motto-ul manifestării este «Să arătăm că ne pasă!», iar mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socalizare. Unii colegi spun că agresorul şi victima se cunoşteau, că Andrei (elevul ucis - n.r.) a mai fost ameninţat de acesta, atacul fiind premediat, dar Poliţia spune că ei nu se cunoşteau şi că a fost un conflict spontan", a spus unul dintre elevii aflaţi la manifestarea din Piaţa Tricolorului din Târgovişte.

Tinerii au venit în Piaţa Tricolorului cu flori şi cu lumânări pe care le-au aprins în memoria colegului lor. De asemenea, colegii şi prietenii lui Alexandru Andrei Ştefan au realizat un videoclip în memoria acestuia şi au postat pe reţelele de socializare sute de mesaje de rămas bun.

Alexandru Andrei Ştefan, în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, a fost înjunghiat în gât, luni, în apropierea unităţii de învăţământ, în timp ce se îndrepta spre şcoală. Elevul a fost dus în stare gravă la spital, unde a murit la scurt timp.

"Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală. Elevul a murit, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât", afirma purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton.

În acest caz a fost reţinut un tânăr de 18 ani, care a recunoscut că l-a înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani.

Tânărul, Iulian Vlad, a fost audiat mai multe ore de către anchetatori, fiind acuzat de omor calificat. El le-a spus anchetatorilor că nu îl cunoştea pe elev şi că totul s-a petrecut inopinat, după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde susţinea iniţial că a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa.

"Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit", declara procurorul de caz Dorel Stănescu de la Secţia penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmboviţa.

Luni seară, anchetatorii au găsit cuţitul cu care tânărul este acuzat că l-a înjunghiat în gât pe elevul de 15 ani, arma albă fiind descoperită la locuinţa suspectului, din localitatea Răzvad, şi nu la locul indicat iniţial de către acesta. Ulterior, tânărul a recunoscut că a ascuns cuţitul la locuinţa sa din Răzvad, comună învecinată cu municipiul Târgovişte.

Directorul Colegiului Economic "Ion Ghica" din Târgovişte a declarat că reprezentanţii şcolii se preocupau de situaţia elevilor de clasa IX-a întrucât existau "semnale" că "mai mulţi indivizi dubioşi îi căutau frecvent pe aceşti elevi".

De asemenea, directorul colegiului a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici