Elicoptere, avioane MIG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă, la exerciţiul NATO în Marea Neagră

Nave militare din şapte ţări membre NATO, echipe de scafandri specializaţi în descoperirea şi neutralizarea pericolelor subacvatice, dar şi elicoptere Puma şi avioane MIG 21 LanceR participă, timp de o săptămână, la Exerciţiul Multinaţional „Poseidon 2017”, în Vestul Mării Negre.

817 afișări
Imaginea articolului Elicoptere, avioane MIG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă, la exerciţiul NATO în Marea Neagră

Elicoptere, avioane MIG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă, la exerciţiul NATO în Marea Neagră

Peste 1.500 de militari, din şapte ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, participă, începând de duminică, la un amplu exerciţiu organizat de Forţele Navale Române ce va avea loc timp de o săptămână, până în 13 martie, în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale din Vestul Mării Negre.

La exerciţiul organizat de Forţele Navale Române vor lua parte o grupare navală NATO, dar şi elicoptere şi avioane de luptă.

Potrivit reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Navale, Exerciţiul Multinaţional „Poseidon 2017” va fi condus de Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră.

De asemenea, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exerciţiului se vor mai alătura şi două avioane MIG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă.

„Poseidon 2017” aduce în Marea Neagră, pentru a doua oară în acest an, şi Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), din care face parte şi Dragorul Maritim (DM30) „Slt. Alexandru Axente”.

Potrivit organizatorilor, obiectivul principal al acestui exerciţiu este acela de a creşte nivelul de interoperabilitate între forţele participante, în domeniul luptei anti-mină şi de a desfăşura evaluarea şi certificarea naţională a forţelor ce vor face parte din Forţa de Răspuns Întrunită a NATO (eNRF) pentru anul 2018.

Forţele Navale Române participă la exerciţiu cu două dragoare maritime, Lt. Lupu Dinescu şi Slt. Alexandru Axente, corveta CAm. Eustaţiu Sebastian, navele maritime pentru scafandri Grigore Antipa şi Venus, remorcherele maritime Grozavul, Vârtosul, Voinicul şi Vânjosul, nava maritimă hidrografică Cpt. Cdor. Alexandru Cătuneanu şi un elicopter Puma Naval.

Gruparea Navală NATO de Luptă împotriva Minelor din Mediterana (SNMCMG-2) va fi prezentă la Constanţa cu patru nave, respectiv cu nava de suport logistic ORP K.X. Czernicki (Polonia), nava comandant a Grupării şi cu vânătoarele de mine ESPS Duero (Spania), TCG Alanya (Turcia), FGS Rotweill (Germania).

Totodată, la exerciţiu vor mai participa şi vânătorul de mine HS Evropi, din Grecia, dragorul maritim BGS Priboy din Bulgaria şi vânătorul de mine TCG Anamur din Turcia.

Forţele Aeriene Române vor participa cu două a aeronave MIG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriană Borcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici