Epava unui submarin american din al Doilea Război Mondial a fost găsită după 80 de ani

Epava unui submarin al Marinei americane care a scufundat cele mai multe nave de război japoneze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsită în Marea Chinei de Sud, la aproximativ 80 de ani după ce a fost scufundată de forţele inamice.

770 afișări
Imaginea articolului Epava unui submarin american din al Doilea Război Mondial a fost găsită după 80 de ani

Epava unui submarin american din al Doilea Război Mondial a fost găsită după 80 de ani. Sursa foto: US Navy

USS Harder a fost găsit la 3.000 de picioare (914 m) sub apă, în largul insulei Luzon din nordul Filipinelor.

Harder a fost scufundat în luptă la 29 august 1944, împreună cu echipajul de 79 de oameni, anunţă BBC.

Într-una dintre ultimele sale misiuni de război, a scufundat trei distrugătoare japoneze şi a avariat puternic alte două în decurs de patru zile, potrivit Comandamentului pentru istorie şi patrimoniu al marinei americane (NHHC).

Acest lucru i-a forţat pe japonezi să îşi schimbe planurile de luptă şi să îşi întârzie răspunsul, contribuind la înfrângerea lor.

Filipine a fost unul dintre principalele câmpuri de luptă din Pacific în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când SUA au luptat pentru a-şi recuceri fosta colonie de la Armata Imperială Japoneză.

Apele din interiorul şi din jurul arhipelagului au servit drept loc de odihnă pentru celebrele nave din al Doilea Război Mondial.

În 2015, miliardarul american Paul Allen a localizat în Marea Sibuyan din Filipine epava vasului Musashi, una dintre cele mai mari două nave de război japoneze construite vreodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici