Orban face scut în jurul Rusiei: Occidentul se pregăteşte pentru un război cu Moscova

Premierul maghiar face notă distinctă în abordarea pe care Europa o are faţă de regimul Putin.

1867 afișări
Imaginea articolului Orban face scut în jurul Rusiei: Occidentul se pregăteşte pentru un război cu Moscova

Orban face scut în jurul Rusiei: Occidentul se pregăteşte pentru un război cu Moscova

Declaraţiile politicienilor şi jurnaliştilor occidentali indică faptul că Europa se pregăteşte pentru un război cu Rusia.

Premierul ungar Viktor Orban a spus acest lucru la Radio Kossuth, explicând că „la Bruxelles şi la Washington, dar mai mult la Bruxelles decât la Washington, este în desfăşurare un fel de pregătire „sentimentală” pentru un război mondial.

Putem spune cu siguranţă că sunt în curs pregătirile pentru intrarea Europei în război, asta se întâmplă în mass-media şi în declaraţiile politicienilor”.

Declaraţia vine la doar o zi după ce ministrul maghiar de Externe a vorbit despre posibilitatea să izbucnească la Al Treilea Război Mondial.

Nu crede în „ameninţarea rusă”

Orban a subliniat că nu crede că Rusia va ataca o ţară NATO şi că a vorbi despre o „ameninţare rusă” este un truc al Occidentului pentru a se pregăti de intrarea în război.

Potrivit premierului ungar, grupurile de lucru de la sediul NATO de la Bruxelles studiază acum modul în care Alianţa poate lua parte la conflictul din Ucraina.

 „Probabilitatea ca cineva – nu vorbim doar despre Rusia, ci despre oricine altcineva – să decidă astăzi să atace o ţară NATO este extrem de mică”, a spus Orban.

„NATO este o alianţă defensivă şi nu va tolera acţiuni militare care încalcă suveranitatea vreunuia. Prin urmare, interpretez aceste referiri la „ameninţarea rusă” mai degrabă ca manevre ale Occidentului şi ale Europei pentru a se pregăti pentru intrarea în război”, a completat oficialul.

Biden va lipsi de la summitul de pace din Elveţia

În tabăra aliaţilor, preşedintele american Joe Biden nu va participa, cel mai probabil, la următorul summit de pace din 15-16 iunie în Elveţia, a informat Bloomberg, citând surse neidentificate.

Potrivit Bloomberg, este ocupat cu strângerea de fonduri pentru campanie la care preşedintele este de aşteptat să participe împreună cu, printre alţii, George Clooney, Julia Roberts şi Jimmy Kimmel.

Summitul pentru pace se va concentra pe formula de pace în 10 puncte a Ucrainei, un plan schiţat pentru prima dată de preşedintele Volodimir Zelenski în toamna anului 2022, care cere retragerea completă a trupelor ruse de pe pământurile ucrainene ocupate.

Peste 60 de ţări şi-au confirmat participarea la summitul global pentru pace, inclusiv India.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici