Eroii sistemului de sănătate. Cine sunt oamenii care au răspuns apelului: „Ţara are nevoie de tine”

  • Sistemele sanitare din întreaga lume angajeazp medicii pensionaţi şi studenţii la medicină
  • Unii dintre aceştia, pensionaţi chiar în 2020, au revenit în sistem
  • Totodată, voluntarii sunt gata să pună umărul la combaterea pandemiei
957 afișări
Imaginea articolului Eroii sistemului de sănătate. Cine sunt oamenii care au răspuns apelului: „Ţara are nevoie de tine”

Eroii sistemului de sănătate. Cine sunt oamenii care au răspuns apelului: „Ţara are nevoie de tine”

Medicii pensionaţi şi cei aflaţi în diverse stagii de practică, precum şi studenţii la medicină intră în sistemul sanitar pentru a sprijini efoturile de combatere a pandemiei, potrivit unei analize Reuters.

În Irlanda, de ziua Sf. Patrick, ministrul Sănătăţii a lansat o campanie de recrutare în sistemul medical cu mesajul „Ţara are nevoie de tine”.

Nouă zile mai târziu, David Quigley, doctor specializat în probleme respiratorii, era unul dintre cei care se reîntorcea în Dublin din Perth, Australia, alături de alţi 100 de medici tineri care şi-au întrerupt stagiul de practică, pentru a răspunde apelului lui Harris.

Quigley, în vârstă de 30 de ani, ar trebuit să revină în ţară în iulie. Din cauza restricţiilor aeriene de acum, acesta a trebuit să cheluiască nu mai puţin de 7.000 de dolari australieni pentru a ajunge acasă, ţinând cont că multe zboruri au fost anulate.  

„Am vrut să mă întorc pentru a îmi ajuta colegii, alături de care am lucrat atât timp”, a spus Quigley într-un scurt interviu acordat Reuters. Acesta se află acum în casa părinţilor, unde s-a autoizolat două săptămâni.

Zilele trecute, autorităţile din Marea Britanie au anunţat că au nevoie de 250.000 de voluntari care să ajute persoanele vulnerabile, să distribuite medicamente şi chiar să ofere sprijin în transportul pacienţilor. Luni, numărul voluntarilor ajunsese deja la 750.000.

Alţi 20.000 de specialişti britanici care fie se pensionaseră, fie părăsiseră sistemul sanitar, au fost reintegraţi.

În Spania, a treia ţară din lume ce a raportat peste 100.000 de îmbolnăviri şi mai mult de 9.000 de decese, oficialii le-au cerut medicilor pensionaţi ce au mai puţin de 70 de ani să susţină acest efort. Loles Andolz, în vârstă de 63 de ani, care se pensionase la începutul anului, şi-a lăsat acasă soţul în vârstă de 70 de ani pentru a reveni în sistem.

Din Statele Unite şi până în Vietnam, precum şi în întreaga Europă, sistemele sanitare ultra congestionate reactivează licenţele de practică ale medicilor pensionaţi şi cooptează studenţi la medicină şi asistenţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici