Europarlamentarul Monica Macovei câştigă definitiv procesul intentat lui Dan Şova pentru calomnie

Monica Macovei a câştigat, prin decizie definitivă şi irevocabilă, procesul intentat lui Dan Şova, pentru calomnie, în dosarul în care europarlamentarul l-a acuzat pe senator de calomnie, pentru că el a susţinut că tatăl acesteia ar fi fost "general de Securitate" şi "şeful Securităţii Giurgiu".

1805 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Monica Macovei câştigă definitiv procesul intentat lui Dan Şova pentru calomnie

Europarlamentarul Monica Macovei (Iamgine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată miercuri de instanţa supremă şi este irevocabilă.

Prin hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost menţinută sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, din 19 decembrie 2014.

Europarlamentarul Monica Macovei, împreună cu mama ei, l-a acţionat în judecată, în 18 septembrie 2012, pe Dan Şova pentru "afirmaţiile mincinoase" pe care le-a făcut la adresa tatălui ei,Vasile R. Gherghescu. Aceasta susţinea că declaraţiile fostului ministru au prejudiciat atât demnitatea şi imaginea ei, pe cea a mamei sale, Silvia Gherghescu, cât şi memoria tatalui său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici