Exerciţii militare la Marea Neagră. Trei nave militare româneşti participă la exerciţiul multinaţional BREEZE 16

Trei nave militare româneşti vor participa la exerciţiul multinaţional BREEZE 16, care are loc în Marea Neagră până pe 17 iulie, la manevre urmând să contribuie militari din state membre NATO ori semnatare ale Parteneriatului pentru Pace.

1306 afișări
Imaginea articolului Exerciţii militare la Marea Neagră. Trei nave militare româneşti participă la exerciţiul multinaţional BREEZE 16

Exerciţii militare la Marea Neagră. Trei nave militare româneşti participă la exerciţiul multinaţional BREEZE 16

Potrivit reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Navale, fregata "Regina Maria” va părăsi portul Constanţa duminică, 10 iulie, pentru a participa la BREEZE 16, care se desfăşoară în perioada 11 - 17 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din partea Forţelor Navale Române, la BREEZE 16 mai participă dragorul maritim "Sublocotenent Alexandru Axente”, care, în perioada 1 - 27 iulie, se află în compunerea grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), precum şi nava purtătoare de rachete "Lăstunul” (NPR-190).

Navele militare româneşti fac parte din pachetul de forţe puse la dispoziţia Alianţei Nord Atlantice de către România, iar participarea marinarilor militari români la exerciţiile NATO asigură consolidarea interoperabilităţii echipajelor navelor cu structurile militare similare ale partenerilor.

Fregata "Regina Maria” are un echipaj alcătuit din 240 de militari şi este comandată de comandorul Marian Ciobotaru, iar Nava Purtătoare de Rachete "Lăstunul” are un echipaj alcătuit din 60 de militari, aflaţi sub comanda căpitan-comandorului Marius Bădulescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici