Explozia din Botoşani | Bărbatul rănit care a ajuns la Iaşi sâmbătă seară, nu poate fi transportat la Bucureşti

Bărbatul rănit grav în urma exploziei din Botoşani nu poate fi transportat la Bucureşti deoarece se află în stare gravă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

206 afișări
Imaginea articolului Explozia din Botoşani | Bărbatul rănit care a ajuns la Iaşi sâmbătă seară, nu poate fi transportat la Bucureşti

Explozia din Botoşani | Bărbatul rănit care a ajuns la Iaşi sâmbătă seară, nu poate fi transportat la Bucureşti

Bătrânul de 71 de ani care a ajuns la Iaşi sâmbătă seară de la Botoşani cu elicopterul SMURD trebuia transferat la un spital din Capitală, însă starea sa nu permite acest lucru.

Medicii ieşeni susţin că deocamdată prognosticul este extrem de rezervat.

”Transferul trebuia să se realizeze în această dimineaţă (marţi - n.r.) cu elicopterul SMURD Iaşi, dar la momentul comunicării cu clinica de Chirurgie Plastică şi ATI, starea pacientului este una gravă care nu a permis transferul. Este vorba despre o instabilitate a funcţiilor respiratorii, această funcţie fiind susţinută prin ventilaţie mecanică, dar existând multiple complicaţii post traumatice şi post arsură, instabilitate hemodinamică şi instabilitate metabolică. Avea afecţiuni severe cardiovasculare preexistente accidentului din ziua de vineri. Deocamdată rămâne în ATI, Clinica de Chirurgie Plastică şi Arsuri cu un progrnostic vital rezervat”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, prof. Univ.dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Iniţial, bărbatul de 71 de ani din Botoşani, rănit grav în explozia dintr-un apartament, nu a putut fi trasferat spre clinicile din Capitală pentru că nu mai erau locuri şi existau deja şi liste de aşteptare. El a fost transportat, sâmbătă, cu elicopterul, la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, marţi, la Bistriţa, că acesta a fost transferat de la Iaşi la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni".

Şase persoane, printre care şi un copil de 11 ani, au fost rănite în urma exploziei care a avut loc vineri după-amiază într-un apartament din Botoşani. În total au fost evacuate 24 de persoane care se aflau în blocul afectat de deflagraţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici