Fabrică clandestină de ţigări, descoperită în Dâmboviţa - VIDEO

Poliţiştii dâmboviţeni şi inspectorii Comisariatului General al Gărzii Financiare au descoperit, în noaptea de miercuri spre joi, în incinta unei societăţi comerciale din oraşul Titu, o fabrică clandestină de ţigări, unde au fost găsite 25.000 de pachete cu ţigări şi peste cinci tone de tutun vrac.

239 afișări
Imaginea articolului Fabrică clandestină de ţigări, descoperită în Dâmboviţa - VIDEO

Fabrică clandestină de ţigări, descoperită în Dâmboviţa

Potrivit comisarului general adjunct de la Comisariatul General al Gărzii Financiare Dâmboviţa, Gabriel Cărbunaru, inspectorii Gărzii Financiare şi poliţiştii au încercat să intre în halele societăţii miercuri după-amiază, însă o parte dintre angajaţi nu le-au permis accesul.

După câteva ore, poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare au reuşit să pătrundă în sediul firmei, unde au descoperit o fabrică clandestină de ţigarete.

"Este vorba de ţigarete contrafăcute, o marcă ce în mod normal este produsă într-o altă ţară decât România. Există şi banderole false, am găsit şi tutun, hârtie, o linie de fabricaţie foarte veche, dar pe care un meseriaş o poate face să meargă şi nici nu trebuie mai mult. Sunt peste cinci tone de tutun la prima vedere. Am găsit clar la faţa locului o linie de producţie, materie primă şi materiale, deci este clar că aici se fabricau ţigări, iar de aici se distribuiau, probabil şi spre Bucureşti, dar mai ales spre comunităţile rurale, fiind vorba probabil de cea mai ieftină marcă de ţigări de pe piaţa neagră", a declarat Cărbunaru.

Potrivit acestuia, primele cercetări arată că fabrica clandestină de ţigări funcţionează de aproximativ şase luni.

Patronul societăţii susţine că hala în care a fost descoperită fabrica de ţigarete a fost închiriată în urmă cu câteva luni unor persoane, iar el nu are cunoştinţă despre ceea ce s-a întâmplat ulterior acolo.

"Eu ştiam că este depozit de legume şi fructe, aşa mi-a spus persoana căreia îi închiriasem hala şi se pare că am fost traşi pe sfoară. Cam din luna martie a fost închiriată hala, dar până acum nu au plătit nimic", a declarat Dan Ciobanu, patronul societăţii.

Întreaga cantitate de tutun vrac, ţigările ambalate, toate materialele şi accesoriile care au legătură cu fabricarea de ţigări au fost confiscate de către oamenii legii, care au întocmit un dosar penal pentru contrafacere de ţigări şi evaziune fiscală, urmând ca în funcţie de probe anchetatorii să stabilească persoanele vinovate de comiterea acestor infracţiuni.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici