Facebook a luat-o razna. Sute de sesizări privind algoritmul

Sute de sesizări de la utilizatori din Italia şi din străinătate au fost primite după ce oamenii şi-au văzut miercuri feed-ul Facebook plini de postări ale unor persoane necunoscute.

1485 afișări
Imaginea articolului Facebook a luat-o razna. Sute de sesizări privind algoritmul

Problema a fost semnalată şi pe Twitter cu hashtag-ul #facebookdown, conform ANSA.

Nu pare să fi fost vorba de un blocaj, ci mai degrabă de o defecţiune a algoritmului care reglementează şi organizează conţinutul de pe "feed-urile", panourile de mesaje ale membrilor.

"Ştim că unii oameni au probleme cu feed-ul lor de pe Facebook. Ne străduim să readucem lucrurile la normal cât mai repede posibil. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient", a spus un purtător de cuvânt al Meta.

Au existat, de asemenea, multe sesizări pe Downdetector, un site unde oamenii pot raporta diverse probleme cu serviciile web. Cele mai multe dintre sesizări arată apariţia postărilor unor celebrităţi pe care utilizatorii nu le urmăreau şi mesaje de felicitare pentru utilizatorii care nu fac parte din reţeaua de prieteni.

În unele cazuri, postările grupurilor publice au fost afişate şi în fluxul principal, care nu ar trebui să fie afişate pe pagina principală a reţelei sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici