Familiile cu decese în urma inundaţiilor primesc ajutoare de înmormântare de la Guvern

Familiile în rândul cărora au fost înregistrare decese în urma inundaţiilor din ultimele zile vor primi ajutoare de înmormântare în cuantum de câte 5.000 lei, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

65 afișări
Imaginea articolului Familiile cu decese în urma inundaţiilor primesc ajutoare de înmormântare de la Guvern

Familiile cu decese în urma inundaţiilor primesc ajutoare de înmormântare de la Guvern (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

"Miniştrii vor pleca de mâine (joi-n.r.) în teritoriu, pentru a fi prezenţi acolo unde este nevoie de a lua decizii şi pentru a colabora şi sprijini autorităţile locale. La Brăila, Galaţi şi Tulcea, alături de mine vor fi prezenţi miniştrii Blaga şi Borbely, la Suceava şi Botoşani vor fi prezenţi miniştrii Udrea şi Berceanu, la Neamţ va fi prezent ministrul Videanu, vineri va fi prezent ministrul Predoiu la Bacău şi ministrul Dumitru, de la Agricultură, la Iaşi. Aceştia au fost mandataţi expres să ia legătura cu comandamentele judeţene pentru situaţii de urgenţă, cu prefecţii şi cu toate autorităţile de la nivel local ,astfel încât pe de-o parte să vadă ce nevoi suplimentare sunt, pe de altă parte să poată aduce de la Bucureşti materialele necesare sau informaţiile de care ei au nevoie", a spus Boc

Premierul Emil Boc a cerut anterior miniştrilor să fie prezenţi în zonele calamitate până la finalul inundaţiilor şi ca prefecţii aflaţi în concediu de odihnă să fie rechemaţi imediat la muncă, insistând totodată, împreună cu ministrul Administraţiei, pentru "măsuri mai ferme" de evacuare a sinistraţilor.

Potrivit autorităţilor, codul galben meteo va fi menţinut şi joi, iar codul roşu hidro va rămâne în vigoare până vineri.

Ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, a declarat că, marţi, au fost efectuate demersuri pentru a accesa Fondul Solidaritatea al Comisiei Europene, care poate fi accesat în două situaţii - în situaţie de forţă majoră, dacă pagubele depăşesc trei miliarde de euro, ceea ce nu este cazul României, sau dacă într-o perioadă limitată de timp pagubele depăşesc 0,6% din PIB, care este situaţia României. Potrivit ministrului, astfel va putea fi accesat un ajutor de 75 milioane euro.

El a mai declarat că, la fel ca în 2004 şi în 2006, Ministerul Muncii va acorda fiecărei familii care are membri decedaţi în inundaţii un ajutor social de 50 de milioane de lei vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici