Fără vaccin, fără loc de muncă. Google a anunţat că va concedia angajaţii nevaccinaţi

  • Până pe 18 ianuarie 2022, toţi angajaţii Google trebuie să dovedească faptul că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 sau să solicite o scutire.
  • Mai puţin de 1% dintre angajaţi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte vaccinarea.
  • Dacă angajaţii nu încarcă dovada vaccinării până atunci, vor fi puşi în concediu administrativ plătit timp de 30 de zile şi în concediu personal neplătit timp de şase luni după aceea. Dacă nici după şapte luni nu au prezentat dovada vaccinării, vor fi concediaţi.
2396 afișări
Imaginea articolului Fără vaccin, fără loc de muncă. Google a anunţat că va concedia angajaţii nevaccinaţi

Fără vaccin, fără loc de muncă. Google a anunţat că va concedia angajaţii nevaccinaţi

„Orice persoană care intră într-o clădire Google trebuie să fie complet vaccinată sau să aibă o scutire aprobată care să îi permită să lucreze sau să vină la faţa locului”, se precizează în nota de serviciu. „Testarea frecventă nu este o alternativă valabilă la vaccinare", se mai arată în document.

Memorandumul Google a fost publicat la trei săptămâni după ce o instanţă federală a refuzat să ridice o suspendare a ordinului executiv al preşedintelui Joe Biden care a cerut marilor companii să impună vaccinarea angajaţilor lor. Se aşteaptă ca Curtea Supremă să se ocupe de această chestiune, dar nota recentă a Google sugerează că societatea va continua cu cerinţa sa, indiferent de rezultatul oricărei hotărâri viitoare.
 
Aşa cum am mai declarat, cerinţele noastre de vaccinare sunt una dintre cele mai importante modalităţi prin care putem să ne menţinem angajaţii în siguranţă şi serviciile în funcţiune", a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru Ars. „Ne-am angajat să facem tot posibilul pentru a-i ajuta pe angajaţii noştri care pot fi vaccinaţi să facă acest lucru şi susţinem cu fermitate politica noastră de vaccinare”.
 
Vaccinurile sunt esenţiale pentru capacitatea noastră de a permite o revenire sigură la birouri pentru toată lumea şi de a minimiza răspândirea Covid-19 în comunităţile noastre", a scris Chris Rackow, vicepreşedintele pentru securitate al Google, într-un e-mail din octombrie obţinut de CNBC.

Angajaţii care nu se vaccinează pot solicita scutiri pentru convingeri religioase sau afecţiuni medicale, pe care Google a declarat că le va acorda de la caz la caz. Angajaţii care nu sunt vaccinaţi şi nu primesc o scutire îşi vor păstra beneficiile timp de 92 de zile. Compania a precizat că lucrătorii ar putea căuta alte roluri în cadrul companiei care nu ar intra sub incidenţa ordinului executiv şi ar fi eligibili pentru munca la distanţă.

Nu este clar câte posturi ar îndeplini aceste criterii, dar, pe baza memorandumului, probabil că nu sunt multe. 
 
Pe de altă parte, nu mulţi angajaţi Google par să se opună cu tărie acestei cerinţe. Luna trecută, aproximativ 600 de de angajaţi au semnat un "manifest" prin care cereau companiei să anuleze cerinţa. Aceasta reprezintă doar 0,4% din cei 150.000 de angajaţi ai Google.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici