Femeile din Afganistan, lovite de încă o interdicţie discrimatorie dictată de talibani

Conducerea de la Kabul a ordonat închiderea saloanelor de înfrumuseţare, decretul emis de „Ministerul prevenirii viciului şi promovării virtuţii” acordând proprietarilor magazinelor o lună de graţie, până pe 2 august, fiind vorba despre o nouă măsură discriminatorie împotriva femeilor.

348 afișări
Imaginea articolului Femeile din Afganistan, lovite de încă o interdicţie discrimatorie dictată de talibani

Talibanii ordonă închiderea saloanelor de înfrumuseţare

După universităţi, săli de sport, parcuri, acum şi frizeriile sunt interzise pentru afgani. Peste o lună, începând cu 2 august, saloanele de înfrumuseţare vor trebui să se închidă. Astfel, cel mai recent decret al talibanilor introduce această măsură discriminatorie suplimentară împotriva femeilor, care nu vor mai avea voie la coafor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Prevenirii Viciului şi Promovării Virtuţii, Mohammad Sidik Akif Mahajar, nu a oferit detalii sau motive pentru decizie. El a confirmat doar conţinutul unei scrisori care circula pe reţelele de socializare.

Saloanele de înfrumuseţare au rămas deschise şi după ce talibanii şi-au recăpătat puterea în urmă cu doi ani, după retragerea forţelor americane. 

„Uneori, talibanii se urcă în autobuzele care ne duc la serviciu şi ne avertizează să nu facem machiaj”, spun ele. Scrisoarea ministerului, din 24 iunie, pune pe hârtie un ordin verbal de la Liderul Suprem, Haibatullah Akhunzada, în vigoare pentru capitala Kabul şi toate provinciile şi dă saloanelor din toată ţara un preaviz cu o lună pentru a-şi opri activităţile.

După această perioadă, pe lângă oprire, proprietarii de magazine trebuie să depună un raport privind închiderea lor. Talibanii au decretat, de asemenea, că femeile ar trebui să fie îmbrăcate doar pentru a-şi ţine ochii descoperiţi şi trebuie să fie însoţite de o rudă de sex masculin dacă parcurg mai mult de 72 km. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici