Femeile din cea mai dură unitate a armatei SUA: „Suntem la fel de încăpăţânate ca bărbaţii. Poate chiar mai mult”

O unitate de puşcaşi marini formată exclusiv din femei sună ca un bun punct de pornire pentru un film, însă fetele din cea mai dură ramură a armatei SUA, Infanteria Marină, au deseori, în teatrele de operaţii din ţările preponderent musulmane, o misiune specială: sunt cele care intră în contact şi ţin legătura cu femeile din Afganistan sau Irak, pentru a le respecta restricţiile culturale şi religioase privind apropierea de bărbaţi.

3169 afișări
Imaginea articolului Femeile din cea mai dură unitate a armatei SUA: „Suntem la fel de încăpăţânate ca bărbaţii. Poate chiar mai mult”

Femeile din cea mai dură unitate a armatei SUA: „Suntem la fel de încăpăţânate ca bărbaţii. Poate chiar mai mult”

În România, o astfel de unitate a venit să se antreneze cu militarii români, la exerciţiul Platinum Lynx de la Babadag. S-au luat la trântă şi s-au luptat corp la corp doar alături de bărbaţi, fete nu au întâlnit, căci în Armata Română fetele ajung rareori să lupte cot la cot cu bărbaţii, ca în SUA sau în alte ţări, scrie Gândul. 
 
Intrate de la 17-18 ani în Corpul Puşcaşilor Marini, fiecare şi-a găsit motivaţia în alt fel – familie, provocări, tradiţii militare. Înconjurate tot timpul mai mult de bărbaţi, militari duri cum sunt puşcaşii marini, aceste femei spun că nu s-au simţit vreodată nelalocul lor. Au tras mereu mai tare, ca să arate tuturor că pot să-şi facă treaba la perfecţie: „Totul e să le câştigi respectul”. În rest, se simt ca într-o familie, unde sunt fraţi şi surori, nu bărbaţi şi femei.
 
„Puternice şi independente”, râde puertoricana Diomarys Beck, sergent în Corpul Puşcaşilor Marini, când o întrebi cum sunt femeile care luptă şi lucrează zi de zi în cea mai dură unitate a Armatei SUA. Patru tinere femei în uniformă de camuflaj şi bocanci militari stau pe o canapea şi conversează ca fetele, râzând, despre shopping şi despre amintirile pe care le-au strâns de prin toate colţurile lumii unde au ajuns – una are o cutie de cafea specială din Afganistan, alta se laudă cu un leu din sticlă din Kenya, alta cu un kimono din Japonia, alta are ceva din Australia.
 
Acum, îşi vor cumpăra vreun mărunţiş şi din România. Sergentul Diomarys, sergentul Omeeka, caporalul Jessie şi căpitanul lor, Amanda, şi-au luat o pauză de la antrenamentele desfăşurate la Babadag, în cadrul exerciţiului internaţional Platinum Lynx 16.5, organizat de Comandamentul Puşcaşilor Marini din Europa, în cadrul Black Sea Rotational Force.

Cu părul strâns în coc şi lipit regulamentar de cap, machiate atent dar fără să sară în ochi, în spatele acestei feminităţi se simt ascunse nişte animale de pradă atletice, cu mult mai puternice decât lasă să se ghicească dimensiunile, care te-ar pune la pământ într-o clipă. Fiecare dintre cele patru tinere sunt puşcaşi marini specializaţi în arte marţiale, în luptă corp la corp cu arme neletale, în percheziţii sau în asigurarea securităţii personale. Se antrenează şi merg în misiuni cot la cot cu bărbaţii din Infanteria Marină a SUA, trecând aceleaşi teste dure pentru care puşcaşii marini sunt recunoscuţi şi care, din 2016, tocmai au devenit şi mai grele.

Citeşte continuarea articolulu în Gândul. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici