Fermierii pot depune cereri de finanţare pentru investiţii în pomicultură

Fermierii pot depune din luna ianuarie cereri de finanţare pentru investiţii în pomicultură, în cadrul unui program derulat de Ministerul Agriculturii, cu fonduri totale de 151 milioane euro.

174 afișări
Imaginea articolului Fermierii pot depune cereri de finanţare pentru investiţii în pomicultură

Fermierii pot depune cereri de finanţare pentru investiţii în pomicultură

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a proiectelor pentru DR 15 - Investiţii în exploataţii pomicole. Aceasta face parte din Planul Strategic PAC 2023 – 2027, urmărind, potrivit MADR, creşterea competitivităţii exploataţiilor pomicole prin dotarea cu utilaje şi echipamente, înfiinţarea, modernizarea şi/sau extinderea unităţilor de procesare, înfiinţarea de plantaţii pomicole, reconversia plantaţiilor existente şi creşterea suprafeţelor ocupate de pepinierele pomicole.

Sesiunea se va desfăşura în intervalul 8 ianuarie, ora 9.00 – 30 aprilie 2024, ora 16.00. Alocarea financiară pentru sesiunea de depunere de proiecte este de 151.383.527 de euro din care: componenta înfiinţare şi modernizare exploataţii pomicole - 142.383.527 euro; componenta înfiinţare şi modernizare pepiniere pomicole – 9.000.000 de euro.

Beneficiarii acestei sesiuni sunt fermierii (cu excepţia persoanelor fizice), cooperativele agricole şi societăţile cooperative care deservesc interesele membrilor, grupurile şi organizaţiile de producători recunoscute de MADR.

Sprijinul nerambursabil acordat prin intervenţia DR 15 este de maxim 65% din costurile eligibile, fără a depăşi suma de 1.500.000 euro/proiect, cu excepţia proiectelor care implică achiziţia de utilaje şi echipamente agricole, al căror cost nu poate depăşi 300.000 euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici