Fetiţa răpită în 2009 dintr-un spital din Timişoara şi găsită în Elveţia va fi predată părinţilor

Fetiţa răpită, în luna octombrie 2009, din Secţia de Distrofici a Spitalului de copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, şi descoperită în Elveţia, va fi predată familiei sâmbătă seara, ea urmând să fie adusă cu o cursă a Tarom.

94 afișări
Imaginea articolului Fetiţa răpită în 2009 dintr-un spital din Timişoara şi găsită în Elveţia va fi predată părinţilor

Fetiţa răpită în 2009 dintr-un spital din Timişoara şi găsită în Elveţia va fi predată părinţilor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că fetiţa va sosi la Timişoara în jurul orei 22.30, cu o cursă Tarom.

"În urma demersurilor efectuate de poliţiştii timişoreni, în cursul zilei de astăzi ( sâmbătă - n.r.), la ora 22.30, cu o cursă Tarom, va sosi minora, răpită în cursul lunii octombrie 2009 din Secţia de Distrofici a Spitalului de copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara. Ea urmează să fie predată familiei", a spus Andrei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii cooperează în continuare cu autorităţile elveţiene pentru a afla toate detaliile răpirii.

Poliţiştii din Timişoara au început, la mijlocul lunii octombrie 2009, cercetări privind dispariţia unei fetiţe de două luni din Secţia de Distrofici a Spitalului de copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, angajaţii instituţiei sesizând că micuţa a fost răpită de persoane necunoscute, care au lăsat un bilet în care afirmau că au luat-o pentru ca ea să nu moară.

Poliţiştii presupuneau că răpitorii au ieşit cu fetiţa prin spatele spitalului, printr-o spărtură din gard.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Andrei Emil, declara că mama fetei, de 18 ani, era plecată în Franţa, ea fiind cea care a dus fetiţa la spital. Ulterior, părinţii fetiţei s-au întors în ţară şi au fost audiaţi de poliţiştii timişoreni, cărora le-au declarat că vor declanşarea unei anchete la instituţia medicală, intenţionând să dea în judecată unitatea medicală dacă nu se va găsi o explicaţie privind dispariţia copilului.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a solicitat spitalului o anchetă internă în acest caz, pentru a vedea cine este răspunzător de dispariţia fetei.

Reprezentanţii spitalului au comunicat că instituţia era închisă cu cheia, că nu există portar, iar asistentele care lucrau în noaptea în care a fost răpită fetiţa hrăneau bebeluşii de pe un alt etaj, conform programului.

Fetiţa a fost internată la spital pentru că nu era dezvoltată suficient pentru două luni şi avea nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior, fetiţa a fost descoperită, în decembrie 2009, în Elveţia, principalii suspecţi în cazul răpirii, o femeie în vârstă de 39 de ani, originară din Satu Mare, şi soţul său elveţian, fiind arestaţi preventiv.

Fetiţa a fost descoperită în Elveţia, la domiciliul principalei suspecte în acest caz şi a fost preluată de către reprezentanţi din sistemul elveţian de protecţie a copilului şi umra să fie predată părinţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici