Firmele care angajează şomeri nu vor plăti o perioadă contribuţiile la asigurările sociale

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Guvernul va emite până la sfârşitul lunii februarie un act normativ prin care firmele care angajează şomeri vor beneficia de anumite reduceri fiscale la plata contribuţiilor de asigurări sociale.

22 afișări
Imaginea articolului Firmele care angajează şomeri nu vor plăti o perioadă contribuţiile la asigurările sociale

Premierul Emil Boc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Emil Boc a spus că în perioada următoare Executivul va emite un act normativ prin care firmele care angajează şomeri vor beneficia de anumite reduceri fiscale la plata contribuţiilor de asigurări sociale, astfel încât să se dea încă un sprijin mediului de afaceri pentru a ieşi din situaţia de criză şi pentru salvarea locurilor de muncă ale românilor.

El a precizat că o asemenea propunere urmează să fie discutată în Guvern şi adoptată până la sfârşitul lunii februarie.

Întrebat care vor fi beneficiile acordate acestor firme, Boc a spus că este vorba despre contribuţiile la asigurările sociale, care pentru o perioadă de timp nu vor fi plătite de fimele care angajează şomeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici