Firmele de salubrizare din Capitală au fost sancţionate pentru că nu au aplicat preventiv material antiderapant. La ce sumă se ridică amenzile primite

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că firmele de salubrizare au fost sancţionate cu amenzi de 30.000 lei pentru că nu au aplicat preventiv material antiderapant pe arterele din Bucureşti.

928 afișări
Imaginea articolului Firmele de salubrizare din Capitală au fost sancţionate pentru că nu au aplicat preventiv material antiderapant. La ce sumă se ridică amenzile primite

Firmele de salubrizare din Capitală au fost sancţionate pentru că nu au aplicat preventiv material antiderapant. La ce sumă se ridică amenzile primite

"Firmele de salubrizare au fost sancţionate de către poliţisştii locali pentru că nu au respectat Programul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în Municipiul Bucureşti. Operatorii de salubrizare ar fi trebuit să ţină cont de avertizările meteo de ninsoare şi să aplice material antiderapant din cursul nopţii. În schimb, tratamentele au fost aplicate în această dimineaţă, motiv pentru care s-a format polei. Până la această ora situaţia a fost remediată, traficul rutier a fost reabilitat, dar solicit operatorilor să acţioneze în permanenţă pentru a asigura un trafic fluent, astfel încât bucureştenii să poată circula în condiţii normale", susţine Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Societăţiile de salubrizare au primit amenda maximă, sancţiunile fiind cuprinse între 3.000 şi 5.000 lei.

La această oră, 198 de utilaje acţionează cu material antiderapant în toate cele şase sectoare ale Capitalei, după cum urmează: 31 de utilaje în sectorul 1, 32 de utilaje în sectorul 2, 42 de utilaje în sectorul 3, 42 de utilaje în sectorul 4, 14 utilaje în sectorul 5 şi 37 de utilaje în sectorul 6. În toate intersecţiile şi pe bulevardele principale din Capitală se circulă normal, în condiţii de iarnă. A fost aplicat material antiderapant pe arterele principale ale oraşului, iar în acest moment se acţionează pe străzile secundare, transmite Primăria Capitalei.

RATB a acţionat pentru deszăpezirea refugiilor şi peroanelor acolo unde a fost cazul şi a aplicat soluţii antiîngheţ pe liniile de tramvai, la macazuri şi la terminale, potrivit reprezentanţilor PMB. Agentul termic este furnizat în parametri normali, nefiind avarii la reţeaua de termoficare, menţionează sursa citată.

Bucureştenilor care au probleme cu deszăpezirea şi furnizarea agentului termic pot suna la numărul de telefon: TELVERDE - 0800.800.868, informează Primăria Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici