Fiul unui fost colonel din Minsterul de Interne, suspect în cazul morţii afaceristului Mihai Ionescu

Alexandru Găină, fiul unui fost colonel din cadrul Ministerului de Interne, este principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Mihai Ionescu, în iulie 1998, existând indicii că acesta ar fi acţionat la comandă, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

3623 afișări
Imaginea articolului Fiul unui fost colonel din Minsterul de Interne, suspect în cazul morţii afaceristului Mihai Ionescu

Fiul unui fost colonel din Minsterul de Interne, suspect în cazul morţii afaceristului Mihai Ionescu

Alexandru Găină, fiul unui fost colonel din cadrul fostei direcţii "Doi şi un Sfert" de la Ministerul de Interne, este principalul suspect în cazul asasinării prin împuşcare a omului de afaceri Mihai Ionescu, în iulie 1998 în Capitală, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Aceleaşi surse precizează că există probe potrivit cărora Alexandru Găină l-ar fi împuşcat pe afacerist la comandă, în condiţiile unor împrumuturi pe care mai mulţi italieni le datorau celui decedat.

"Cel suspectat acum nu ar fi avut nicio răfuială persoanală cu victima, toate variantele duc către faptul că el ar fi acţionat la comandă", au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Alexandru Găină a fost de la începutul anilor 2000 şi până de curând, cercetat, judecat şi închis în numeroase dosare penale pentru fapte precum furt, viol, fals de indentitate, fals intelectual, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, verifică locuinţa lui Alexandru Găină din Snagov, judeţul Ilfov, urmând ca la finalul percheziţiei bărbatul să fie condus pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei.

Alexandru Găină este suspectat că l-a împuşcat pe omul de afaceri Mihai Ionescu, pe15 iulie 1998, în timp ce acesta se întorcea acasă, pe strada Mieilor din sectorul 2 al Capitalei. Patron a două firme, dintre care una se numea "Mondo Mike SRL",Ionescu a fost împuşcat cu patru gloanţe, de aproape. Crima s-a petrecut în timp ce victima se afla în maşină, la volan, încercând să intre în curtea casei sale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici