Florin, asistent medical din Craiova, a fost omorât de coronavirus în vacanţă, la mare

  • Florin a fost diagnosticat cu COVID-19 în data de 6 iulie, când se afla în vacanţă pe litoralul românesc
  • Florin era asistent la clinica suport COVID a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, dar nu se ştie de unde a luat virusul
  • Peste 3300 de cadre medicale din România s-au îmbolnăvit, până acum, de COVID-19 şi cel puţin 10 au murit din cauza acestui virus
23566 afișări
Florin Cazacu avea 45 de ani. Mai mult de jumătate din viaţă a lucrat ca asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Odată cu epidemia de coronavirus, clinica în care el lucra a fost transformată în „suport Covid-19” pentru pacienţii cu afecţiuni psihiatrice şi neurologice mai puternice decât virusul.
 
Pe 1 iulie, Florin a plecat în concediu împreună cu soţia sa, şi ea asistent medical, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, şi cu cei doi copii ai lor. În data de 5 iulie se aflau la mare când Forin s-a simţit rău. A fost internat la Spitalul de Urgenţă Constanţa şi a doua zi a aflat că are COVID-19. În urma testării, şi soţia, şi cei doi copii ai lor, precum şi alţi 3 colegi de serviciu de-ai lui Florin au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV2.Toţi s-au vindecat. Florin nu a răzbit în lupta cu boala.
 
La Craiova, colegii l-au aplaudat, astăzi, când a intrat pentru ultima dată pe poarta spitalului de Neuropsihiatrie.
 
Deocamdată, nu se ştie de unde a contactat boala. 
 
„Nimeni nu ştie. Nu putem şti, deocamdată. Nimeni nu ştie nimic. Ştim că a plecat la mare. Acolo s-a simţit rău”, a declarat unul din colegii lui Florin. 
 
Peste 3.300 de cadre medicale din România s-au infectat, până acum, cu SARS-COV2. Cel puţin 10 au murit din cauza acestui virus.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici