Florin Chilian, implicat într-un incident la un miting al revoluţionarilor

Mitingul reprezentanţilor asociaţiilor şi sindicatelor de revoluţionari, organizat miercuri în faţa Parchetului instanţei supreme, s-a terminat cu incidente între jandarmii care asigurau paza la manifestaţie şi participanţi.

30 afișări
Imaginea articolului Florin Chilian, implicat într-un incident la un miting al revoluţionarilor

Florin Chilian (Imagine din arhivă; Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Conflictul a debutat după ce artistul Florin Chilian a fost invitat de liderul asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, să cânte o melodie.

În timp ce cânta, artistul a observat că era filmat de un bărbat îmbrăcat civil şi s-a oprit, pentru a-i face acestuia observaţie. Chilian i-a cerut să oprească înregistrarea şi să plece, iar acesta s-a conformat.

La finalul melodiei, Florin Chilian s-a apropiat de cel care îl filmase şi i-a cerut să se legitimeze, să spune de unde este şi să-i arate ce a filmat, invocând drepturile de autor asupra cântecului interpretat.

"De unde să ştiu eu cine eşti şi ce vrei să faci cu înregistrarea cu mine cântând?", i-a spus Chilian bărbatului, însă acesta a refuzat să spună ce instituţie reprezintă.

În apărarea cameramanului au intervenit reprezentanţii Jandarmeriei, care i-au explicat artistului că bărbatul este colegul lor şi că instituţia are voie să angajeze civili care să filmeze la diverse evenimente.

De partea cealaltă, în sprijinul lui Chilian au intervenit ceilalţi protestatari, întărind solicitarea de a li se spune cine filmează.

În momentul în care jandarmii au încercat să-l ia pe colegul lor, s-a creat o busculadă în care au fost implicate aproximativ zece persoane. Altercaţia a durat puţin, nu s-au aplicat lovituri, cei zece îmbrâncindu-se, trăgându-se de haine, unii din ei căzând peste gardul viu din faţa sediului Parchetului.

Doru Mărieş a intervenit imediat şi a calmat taberele, revenind la microfon şi anunţând încheierea protestelor.

Manifestaţia a durat puţin peste o oră, la ea participând aproximativ 100 de reprezentanţi ai organizaţiilor civice şi sindicale.

Liderii acestora au susţinut scurte discursuri în care au cerut demisia procurorului general al României, Codruţa Kovesi, şi a şefului secţiilor parchetelor militare, generalul Ion Vasilache. Discursurile au fost întrerupte de participanţii care scandau "Demisia!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici