Florin Cîţu: PSD a lăsat „gaură” la buget. Olguţa Vasilescu: „Ce fumezi?”

Olguţa Vasilescu l-a ironizat pe ministrul de Finanţe Florin Cîţu, afirmând că „după mintea lui”, situaţia e mai rea acum decât când au preluat social-democraţii guvernarea, deşi PSD a preluat guvernarea când deficitul bugetar era mult mai mare. Aceasta l-a întrebat pe ministru „ce fumează”.

3424 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: PSD a lăsat „gaură” la buget. Olguţa Vasilescu: „Ce fumezi?”

Florin Cîţu: PSD a lăsat gaură la buget. Olguţa Vasilescu: Ce fumezi?

„Să îi răspundem şi ministrului Cîţu care a iesit azi ca mâţu să miorlăie că vine austeritatea peste români din cauză de PSD, deşi guverneaza ei...
1. Se plânge de un deficit de sub 3 mld lei la pensii anul acesta. Când noi am preluat guvernarea, acest deficit era de 16 mld lei. După mintea Cîţului e mai rău acum...”, a scris fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook, ca replică la afirmaţiile ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, care a spus, joi, că PSD a lăsat „găuri” la buget.

Social-democratul a motivat că PSD a influenţat scăderea deficitului bugetar şi majorarea punctului de pensii.

„2. Tocmai transferul contributiilor pe care il contesta PNL, fiindca nu au cum să recunoască faptul că ieşeau degeaba în piaţă la proteste când noi aveam dreptate să facem această inginerie, a ajutat la scăderea deficitului şi la capacitatea statului de a majora punctul de pensie. Pentru că pensiile nu au crescut din împrumuturi, ci din mai buna colectare la buget ca urmare a transferului contribuţiilor”, a explicat Olguţa Vasilescu.

Totodată, ca soluţie pentru deficitul la pensii, aceasta a făcut referire la proiectul de lege al fostului ministru de Finanţe, Orlando Teodorovici, prin care cei care nu plătesc contribuţiile la stat la timp, vor suferi pedeapsa cu închisoarea.

„3. Ca să elimine total deficitul la pensii, trebuie închis cercul şi adoptată legea lui Teodorovici care prevede reincriminarea infracţiunii de stopaj la sursă, fiindcă sunt încă mulţi angajatori care nu varsă contribuţiile, deşi acestea reprezintă acum banii angajatilor şi e furt ceea ce fac”, a argumentat social-democratul.

Fostul ministru al Muncii a mai spus despre Florin Cîţu că „nu îşi cunoaşte nici măcar atribuţiile ca ministru de Finante”.

„El mă acuză pe mine, ministrul Muncii, de proasta colectare a contribuţiilor. Apocalipticule, e fix jobul tău ca ministru de FINANŢE, pentru asta te plătim!”, a completat Olguţa Vasilescu.

Deputatul PSD a adus-o în discuţie şi pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, despre care spune că face un „joc de balet”, împreună cu Florin Cîţu, în ceea ce priveşte Legea Pensiilor.

„5. Întrebat fiind azi dacă vor creşte pensiile anul viitor, face acelasi joc de balet ca şi bau-baul de la Muncă. Spune că va respecta legea în vigoare! Legea în vigoare acum, care prevede creşteri, sau legea în vigoare de după turul 2, fără creşteri, eventual şi cu impozitarea pensiilor sub 2000 lei?”, a motivat Olguţa Vasilescu.

Aceasta a mai spus că liberalii „plimbă zvonuri” cum că PSD ar fi furat , însă sunt „habarnişti”, şi l-a întrebat pe ministrul Finanţelor „ce fumează”.

„6. Plimbă nişte zvonuri că s-au furat bani de la buget şi e penal şi e grup infracţional şi prostiile lor de habarnisti, pentru a se asigura că poporul rămâne iar inert la măsurile de austeritate pe care le pregătesc! Ce bani am furat noi? De unde? Cât? Ce fumezi?”, a întrebat aceasta.

„7. Spune că deficitul nu poate fi ţinut sub 3 la sută anul acesta. Noi am putut, deşi în fiecare an minţeai tu, apocalipticule, că va fi mai mare. Banca Mondială spunea săptămâna trecută că se poate. Dar dacă eşti prost sau te cheamă Cîţu, nu ştii cum şi nici nu întrebi unii mai deştepti ca tine!”, l-a ironizat Lia Olguţa pe Florin Cîţu.

Aceasta i-a transmis un avertisment ministrului liberal: „Pregăteşte-ţi blana, că văd că te mănâncă! Spune că sunt guralivă. Nu aţi văzut nimic până acum, habarniştilor! Credeţi că nu vom avea reacţie când vedem cum vă bateti joc de munca noastra si de toate categoriile sociale?”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus, joi, că are soluţii pentru a diminua deficitul bugetar şi a dat asigurări că bugetul pentru 2020 va respecta legislaţia care prevede creşterile de pensii şi salarii. Pentru reducerea deficitului, ministrul va discuta cu reprezentanţii ANAF.

Acesta a dat exemple de "găuri" lăsate de PSD deficitul de 2,9 miliarde de lei de la bugetul asigurărilor sociale, deşi se prevedea un excedent de 2,9 miliarde şi o datorie de 1,8 miliarde de lei către companiile care au plătit concediile medicale şi cărora Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să le returneze banii.

Taguri:
cîţu,
olguţa,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici