Focşani: Preotul Tudor Marin, ucis în biserică, înmormântat în prezenţa a peste o mie de persoane

Preotul Tudor Marin, ucis la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Focşani, a fost înmormântat, marţi, în spatele lăcaşului de cult, în prezenţa a peste o mie de oameni, Arhiepiscopul Vrancei spunând la ceremonia religioasă că autorităţile trebuie să ia măsuri pentru a preveni "astfel de nenorociri".

2279 afișări
Imaginea articolului Focşani: Preotul Tudor Marin, ucis în biserică, înmormântat în prezenţa a peste o mie de persoane

Focşani: Preotul Tudor Marin, ucis în biserică, înmormântat în prezenţa a peste o mie de persoane (Imagine: Chitu Alexandru/Mediafax Foto)

Preotul Tudor Marin, care a slujit timp de peste 20 de ani la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, a fost înmormântat, a fost înmormântat cu Sfânta Evanghelie pe piept, acest lucru fiind decis de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, a spus, la ceremonia religioasă desfăşurată în prezenţa a peste o mie de persoane, că organele competente trebuie să se gândească ce vor face de acum înaintepentru a preveni "astfel de nenorociri".

"Am săvârşit slujba prohodirii pentru preotul Tudor Marin care a trecut de la cele pământeşti la cele veşnice printr-un groaznic accident, dacă îl putem numi aşa. Din păcate, asemenea crime se întâmplă adesea în ţara noastră. Ppe stradă, la locul de muncă, în locuinţe, dar iată că s-a întâmplat şi în biserică. Aceasta este dovada că societatea românescă este într-o profundă criză morală. De aceea autorităţile competente trebuie să se îngrijoreze aşa cum ne-am îngrijorat toţi la nenorocirea asta", a aspus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel.

Slujba de înmormântare a părintelui Tudor Marin, ucis, sâmbătă, la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, unde a slujit timp de peste 20 de ani, a fost oficiată de un sobor de 50 de preoţi, condus de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel.

La ceremonia religioasă au participat peste o mie de persoane şi autorităţi locale care au depus coroane de flori la catafalcul preotului, sicriul cu trupul neînsufleţit fiind depus, pe durata slujbei, într-un cort amplasat în faţa bisericii, unde oamenii au adus flori şi lumănări.

Preotul a fost înmormântat în spatele Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" după ce familia acestuia a primit avizele necesare în acest sens de la toate instituţiile abilitate.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici