Video Fois gras, macarons şi creme brulee, gătite de studenţi la un concurs de gastronomie franceză | GALERIE FOTO, VIDEO

Treizeci de specialităţi franţuzeşti, între care fois gras, macarons şi crème brulee au fost pregătite de studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, în cadrul concursului „La gastronomie française au Dunărea de Jos”.

667 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Concursul gastronomic în cadrul căruia studenţii au pregătit 30 de specialităţi franţuzeşti este o activitate cuprinsă în cadrul proiectului internaţional „Création d'un réseau régional francophone sur la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire” încheiat cu Agenţia Universitară Francofonă.

„Este un concurs inedit pentru studenţi. Pentru prima oară este susţinut de Agenţia Universitară a Francofoniei, în cadrul unui proiect regional care se numeşte „Sănătate, nutriţie şi securitate alimentară”. A fost lansat în 2017, pentru o perioadă de trei ani, sunt implicate trei ţări: România, Moldova şi Ucraina şi anul acesta avem bucuria să susţinem acest concurs la Galaţi”, a spus responsabilul de proiect din partea Agenţiei Universitare a Francofoniei, Liliana Lupuşor.

Expoziţia culinară a reprezentat munca de un an a studenţilor de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la UDJ Galaţi. Printre produsele preparate de studenţii gălăţeni au fost celebrele fois gras, macarons, creme brulee şi bagheta franţuzească.

„Am preparat fois gras, este un preparat specific franţuzesc, conisderat o delicatesă. Am folosit ficatul de raţă, peste acesta s-a adăugat laptele, l-am ţinut la o temperatură de 200-240 grade Celsius. Se serveşte cu un vin alb”, a explicat studenta Alina Tudor.

Participanţii au dezvăluit că au avut mari dificultăţi în realizarea desertului.

„Preparatul nostru se numeşte macarons, un desert specific Franţei. Ca să păstrăm reţeta originală, ne-am chinuit, a fost foarte multă muncă şi multe repetiţii. Am repetat în decurs de câteva săptămâni, până ne-a ieşit aşa cum trebuie”, a povestit Flori Moise.

Concursul a avut ca principal scop afirmarea inovaţiei în materie de artă culinară.

„Ideea de bază a acestui concurs este stimularea competiţiei şi afirmarea inovaţiei în materie de artă culinară. Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, avem suportul Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru că această expoziţie are ca tematică gastronomia franceză. Aici avem produsele realizate de studenţii anilor II şi III, speciliazarea Tehnologie şi Control în alimentaţie publică, sunt 24 de studenţi cu 30 de produse”, a declarat decanul Facultăţii de Ingineria Alimentelor, Camelia Vizireanu.

Concursul a fost jurizat de o echipă de degustători formată din studenţi şi profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici