Fost spital din Negreşti, recâştigat în instanţă de autorităţi într-un litigiu cu o clinică privată

Fostul Spital Orăşenesc Negreşti a fost recâştigat în instanţă de autorităţile locale, în urma unui litigiu cu o clinică privată din Capitală, care nu şi-a onorat angajamentul redeschiderii unităţii medicale, închisă în urmă cu trei ani de Ministerul Sănătăţii, alături de alte 66 de spitale din ţară.

224 afișări
Imaginea articolului Fost spital din Negreşti, recâştigat în instanţă de autorităţi într-un litigiu cu o clinică privată

Fost spital din Negreşti, recâştigat în instanţă de autorităţi într-un litigiu cu o clinică privată (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Autorităţile locale din oraşul vasluian Negreşti au câştigat, după aproape trei ani de procese în instanţă, litigiul cu o clinică privată din Bucureşti asupra clădirii de peste şase milioane de euro a fostului spital din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, clădirea Spitalului Orăşenesc Negreşti revine autorităţilor locale, după ce situaţia juridică a imobilului a fost incertă în urma semnării unui contract între Consiliul Local şi SC Hospital Clinic dr. Filip SRL Bucureşti, prin care clinica privată îşi lua, în vara lui 2011, angajamentul redeschiderii unităţii medicale din Negreşti.

Clinica bucureşteană nu a reuşit să obţină, conform contractului încheiat cu CL Negreşti, avizele de la Ministerul Sănătăţii şi, în consecinţă, documentul încheiat între cele două părţi ar fi trebuit să devină nul, iar spitalul să revină în totalitate la autorităţile locale.

"Din păcate, aproape trei ani noi nu am avut niciun drept asupra imobilului fostului spital din cauza litigiului cu acea clinică privată, blocându-ne astfel orice intenţie a noastră de a redeschide spitalul. În sfârşit, am câştigat şi ultimul proces din acest litigiu şi clădirea ne-a revenit în totalitate. Acum, mingea este în curtea celor de la Consiliul Judeţean Vaslui, care ar putea să ne cedeze 20-30 de paturi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, astfel încât fostul spital din Negreşti să fie transformat într-o secţie externă a unităţii medicale vasluiene", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul oraşului vasluian Negreşti, Vasile Voicu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui susţin că vor analiza situaţia preluării fostului spital din Negreşti, în acest sens aşteptând un memoriu al autorităţilor locale.

"Autorităţile locale trebuie, mai întâi, să facă documentele prin care să ne cedeze clădirea ca apoi noi, în funcţie de ce vor spune şi medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, să vedem ce secţie externă ar putea funcţiona acolo. Noi aşteptăm memoriul de la primărie pentru a-l supune spre analiză şi aprobare în Consiliul Judeţean", a precizat vicepreşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

Spitalul Orăşenesc Negreşti a fost închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, alături de alte 66 de spitale din ţară, măsura fiind luată ca urmare a ineficienţei acestor unităţi. De atunci, spitalul din Negreşti a intrat în conservare, autorităţile locale refuzând atunci accesarea acelui program prin care unitatea putea fi transformată în azil pentru bătrâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici