Unitate medicală cu spitalizare de zi, inaugurată în clădirea fostului spital din Negreşti

Prima unitate medicală cu spitalizare de zi din judeţul Vaslui a fost inaugurată, miercuri, în oraşul Negreşti, într-unul din pavilioanele fostului spital din localitate, închis în 2011 de Guvernul Boc alături de alte 66 de unităţi spitaliceşti din ţară.

190 afișări
Imaginea articolului Unitate medicală cu spitalizare de zi, inaugurată în clădirea fostului spital din Negreşti

Unitate medicală cu spitalizare de zi, inaugurată în clădirea fostului spital din Negreşti (Imagine: Răzvan Chiriţă/Arhiva Mediafax Foto)

Centrul, care se adresează persoanelor din opt localităţi din judeţele Vaslui şi Iaşi, a încheiat un contract de concesiune cu Primăria Negreşti şi funcţionează în unul din pavilioanele fostului spital închis în anul 2011.

Unitatea are 20 de paturi şi oferă servicii medicale doar pe timpul zilei, pentru specialităţile chirurgie, pediatrie, obstetrică-ginecologie şi balneofizioterapie.

"Pot să spun că pentru noi este o zi istorică pentru că aproape de trei ani oamenii trebuiau să cheltuiască bani cu transportul până la Vaslui pentru a beneficia de servicii medicale. Nu facem nimic altceva decât încercăm să îndreptăm, pe cât posibil, ce au stricat alţii cu ani în urmă", a declarat, miercuri, primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

Centrul medical cu spitalizare de zi este privat, însă serviciile medicale sunt gratuite pentru pacienţii care vor ajunge la unitate pentru consultaţii, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie, finanţarea fiind făcută de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui.

În următoarele două luni, în incinta fostului spital din Negreşti va fi deschis şi un centru de permanenţă pentru cei 50.000 de locuitori din zonă.

Spitalul Orăşenesc Negreşti a fost închis de Ministerul Sănătăţii în 1 aprilie 2011, alături de alte 66 de unităţi similare din ţară, din cauza ineficienţei, stabilită în urma evaluării făcute de specialiştii ministerului, pe baza unor indicatori de performanţă. De atunci, spitalul din Negreşti a intrat în conservare, autorităţile locale refuzând accesarea acelui program prin care unitatea putea fi transformată în azil pentru bătrâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici