Fostul prim adjunct SRI Florian Coldea urmează să fie audiat de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul lui Kovesi, privind extrădarea lui Nicolae Popa

Fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, urmează să fie audiat în luna mai de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa. Coldea s-a prezentat, luni, la sediul structurii pentru a-şi ridica citaţia aferentă.

2632 afișări
Imaginea articolului Fostul prim adjunct SRI Florian Coldea urmează să fie audiat de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul lui Kovesi, privind extrădarea lui Nicolae Popa

Fostul prim adjunct SRI Florian Coldea urmează să fie audiat de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul lui Kovesi, privind extrădarea lui Nicolae Popa

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Florian Coldea, urmează să fie audiat, în cursul lunii mai, de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie în dosarul Laurei Codruţa Kovesi.

De altfel, Coldea s-a prezentat, luni, la registratura Secţiei pentru a-şi ridica citaţia.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de mai multe fapte.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus revocarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

Fostul prim adjunct SRI, Florian Coldea, s-a prezentat luni la Secţia de anchetă a magistraţilor

 

Şeful Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, Gheorghe Stan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că la registratura structurii s-a prezentat luni fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Forian Coldea, însă acesta nu a fost audiat în niciun dosar.

Numele fostului adjunct al şefului SRI este legat de protocoalele secrete din justiţie încheiate de Serviciul Român de Informaţii cu diverse instituţii judiciare precum Parchetul General sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Florian Coldea a fost audiat de două ori în cadrul Comisiei pentru control a activităţii SRI, după apariţia acestor protocoale secrete din justiţie, el refuzând însă de fiecare dată să răspundă acuzaţiilor privind implicarea în dosarele penale, controlul asupra presei, acoperiţii din Justiţie şi media, relaţiile pe care le are sau le-a avut cu diferiţi politicieni sau acapararea unor instituţii.

El a fost trecut în rezervă în ianuarie 2017 din cadrul SRI, după apariţia a opt înregistrări făcute publice de Sebastian Ghiţă, în care fostul parlamentar detalia relaţia pe care o avea cu omul doi din SRI, cum mergea în excursii cu familia Coldea şi cum se întâlnea la SRI cu Laura Codruţa Kovesi, Coldea şi uneori cu şeful de staţie CIA.

Tot fostul parlamentar Sebastian Ghiţă este cel care a depus la Secţia de anchetă a magistraţilor o plângere contra Laurei Codruţa Kovesi, în urma căreia fostul procuror şef DNA a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis de Secţia de investigare a infracţiunilor în decembrie 2018, după ce Sebastian Ghiţă a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruţa Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici