Fostul şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, dus la spital pentru investigaţii

Fostul şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, a fost dus, vineri, la Spitalul Judeţean Alba, unde fusese trimis de medicul IPJ Alba, pentru investigaţii cardiace.

718 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, dus la spital pentru investigaţii

Traian Berbeceanu (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că fostul şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost consultat, joi, la cerere, de medicul arestului Poliţiei Alba, din cauza unor probleme cardiace.

Medicul IPJ Alba a decis să îi dea lui Berbeceanu un bilet de trimitere pentru a fi supus unor investigaţii medicale amănunţite. Astfel, fostul şef al BCCO Alba Iulia a fost dus, vineri, la Spitalul Judeţean Alba.

"Nu i s-a făcut rău în arest, ci a fost dus pentru investigaţii medicale la Spitalul Judeţean Alba. Detalii despre starea de sănătate a acestuia nu putem furniza", a declarat Prodan.

Surse din cadrul Spitalului Judeţean Alba au declarat corespondentului MEDIAFAX că Traian Berbeceanu a fost consultat de cardiologi deoarece suferă de o cardiopatie ischemică.

După terminarea tuturor investigaţiilor, fostul şef al BCCO Alba Iulia va fi dus înapoi în arestul IPJ Alba.

Fostul şef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. Tot atunci, au mai fost arestaţi Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, cercetaţi în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, au sponsorizat BCCO Alba, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu.

Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara.

Procurorii DIICOT au făcut, în 23 octombrie, 11 percheziţii în judeţele Alba şi Hunedoara, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, într-un dosar în care este cercetat şi şeful BCCO Alba Iulia.

Procurorii au stabilit că şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a ajutat învinuiţii, dându-le informaţii despre activităţile investigative desfăşurate de DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii grupării infracţionale. Acesta i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi dat spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere a fost preluat, vineri, de DIICOT Structura Centrală de la serviciul teritorial al Direcţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici