Fostul şef Permise Auto Iaşi prins băut la volan a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Comisarul Tudor Minea, fostul şef al Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Iaşi, care a fost prins băut la volan în luna februarie, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, făcând înţelegere cu procurorii pentru pedeapsa de un an de închisoare cu amânare.

249 afișări
Imaginea articolului Fostul şef Permise Auto Iaşi prins băut la volan a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Fostul şef Permise Auto Iaşi prins băut la volan a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

În caracterizarea acestuia care a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi se regăsesc scrisorile de recomandare ale foştilor prefecţi ai judeţului Dragoş Tomaşeschi şi Victorel Lungu, precum şi a actualului prefect, Romeo Olteanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform avocatului comisarului, Gianina Poroşnicu, dosarul lui Tudor Minea, care a ieşit între timp anticipat la pensie, a fost soluţionat astfel şi pentru că a existat un număr mare de "caracterizări pozitive".

"Nu este nimic excepţional, închisoarea de un an cu amânare fiind noua practică potrivit Codului penal, însă aceste acte şi lipsa antecedentelor l-au ajutat. La dosar se regăseau scrisori de mulţumire de la cetăţeni, toate calificările acestuia şi specializările făcute de-a lungul timpului. Nu am mai depus niciodată într-un dosar penal un număr atât de mare de înscrisuri care să circumstanţieze atât de pozitiv o persoană", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX Gianina Poroşnicu.

În caracterizarea comisarului, din dosarul depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, este precizat faptul că acesta a fost apreciat în munca sa pentru "seriozitate, corectitudine, bună capacitate organizatorică şi spirit de echipă".

"Ca examinator, Tudor Minea a primit o apreciere unanimă, fiind considerat unul din cei mai corecţi evaluatori, obiectivitatea şi siguranţa circulaţiei au fost criteriile fundamentale de examinare pe care a reuşit să le impună echipei pe care a condus-o timp de zece ani", se precizează în documentul citat.

Conform noului Cod Penal, comisarul Tudor Minea va avea amânată cu un an executarea pedepsei, iar dacă nu va comite nicio infracţiune în perioada respectivă pedeapsa se va anula.

Totodată, el va fi sub supraveghere timp de doi ani, iar dacă acesta nu va mai comite nicio infracţiune în această perioadă cazierul său va rămâne curat.

Pe perioada supravegherii, comisarul va trebui să primească în vizită consilierul de probaţiune sau să trimită notificare autorităţilor locale în cazul în care se va decide să îşi schimbe domiciliul.

Tudor Minea a fost acuzat iniţial că în noaptea de 14 spre 15 februarie a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta având o alcolemie de 0,79 la mie în aerul expirat, iar în urma prelevării probelor de sânge aceasta a fost de 1,70 la mie.

În locul acestuia, la şefia Serviciului de Înmatriculări şi Permise a rămas Vasile Zacornea, care are la rândul său un dosar deschis pentru acuzaţii de braconaj.

Potrivit noului cod Penal, instanţa poate dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, dacă sunt întrunite mai multe condiţii, între care aceea ca pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, să fie amenda sau închisoarea de cel mult doi ani, iar infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici