FOTO | Măsuri anticaniculă la Galaţi: Numărul cisternelor cu apă care ajung zilnic la blocurile debranşate de la reţeaua de apă, dublat

Numărul cisternelor cu apă care ajung zilnic în Galaţi la blocurile debranşate de la reţeaua de apă din cauza datoriilor a fost dublat. În acelaşi timp, apa a fost restricţionată în două comunităţi, pentru că oamenii o foloseau pentru udatul grădinilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

139 afișări
Imaginea articolului FOTO | Măsuri anticaniculă la Galaţi: Numărul cisternelor cu apă care ajung zilnic la blocurile debranşate de la reţeaua de apă, dublat

Măsuri anticaniculă la Galaţi: Numărul cisternelor cu apă care ajung zilnic la blocurile debranşate de la reţeaua de apă, dublat

Societatea Apă Canal, furnizorul local de apă din Galaţi, a dublat numărul cisternelor care aprovizionează zilnic blocurile debranşate de la reţeaua de apă din oraş.

În timpul zilelor cu temperaturi extreme, compania gălăţeană trimite în cartierele cu astfel de probleme opt cisterne cu apă. În mod normal, gălăţenii debranşaţi, peste o mie la număr, sunt vizitaţi de patru cisterne cu apă.

De asemenea, la nivelul societăţii gălăţene au fost stabilite câteva reguli care se aplică în perioada caniculară. ”Am suplimentat numărul de cisterne. Acum avem opt sau chiar nouă cisterne, în funcţie de numărul de cetăţeni care se aprovizionează cu apă. O cisternă are şapte metri cubi iar consumul de apă la nivelul clienţilor noştri a crescut cu aproximativ 30% în ultimele zile. Pentru a nu avea neplăceri, intervenţiile la avarii se fac în regim de urgenţă, rezervoarele cu apă sunt supravegheate în permanenţă pentru a fi pline şi pentru a avea rezervă de incendii”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SC Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

În plus, compania gălăţeană i-a avertizat pe cetăţenii care locuiesc la casă şi obişnuiesc să îşi ude grădinile cu apă potabilă, că pot rămâne fără apă. Operatorul le recomandă oamenilor limitarea consumului de apă potabilă numai pentru nevoi gospodăreşti. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie. Sfatul nu a fost ascultat de toată lumea, astfel că Societatea Apă Canal a fost nevoită să restricţioneze apa în două comunităţi. Puţurile din zonă nu fac faţă consumului crescut, iar compania de apă a stabilit un program pentru clienţii săi.

”La Movileni avem program de furnizarea apei între orele 6.00-10.00, alternativ, o zi în nordul localităţii, o zi în sud. De asemenea, sunt probleme la Smârdan. Acolo clienţii au program în intervalul orar 5.30-17.30, tot alternativ în diferite zone”, a spus Arnăutu.

Şi Primăria Municipiului Galaţi a anunţat o serie de măsuri pentru zilele caniculare. Străzile din oraş sunt udate zilnic, iar fântânile arteziene şi cişmelele de pe străzi funcţionează până noaptea târziu.

”Pentru zilele caniculare Primăria Municipiului Galaţi a pregătit, prin Serviciul Public Ecosal, intervenţiile pentru stropirea străzilor, începând cu data de 2 august în intervalul orar 6.00 – 22.00. Programul de funcţionare a celor 18 fântâni arteziene este de luni până duminică în intervalul orar 10.00-21.00/22.00. Cetăţenii municipiului Galaţi au la dispoziţie şi 44 de cişmele amplasate în parcuri, staţii de autobuz şi intersecţii”, a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galaţi.

Măsurile speciale vor fi în vigoare cel puţin până la sfârşitul săptămânii. Dacă valul de căldură va persista, măsurile vor fi prelungite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici