FOTO | Omagiu pentru victimele atacului din Barcelona, la Iaşi: Zeci de oameni au aprins lumânări în semn de solidaritate

Zeci de lumânări au fost aprinse vineri seară în centrul Iaşului, în semn de solidaritate cu victimele atacului terorist din Barcelona. Drapelul Spaniei a fost arborat de către primarului Iaşului, Mihai Chirica, şi doi copii, în faţa Palatului Roznovanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

586 afișări
Imaginea articolului FOTO | Omagiu pentru victimele atacului din Barcelona, la Iaşi: Zeci de oameni au aprins lumânări în semn de solidaritate

FOTO | Omagiu pentru victimele atactului din Barcelona, la Iaşi: Zeci de oameni au aprins lumânări în semn de solidaritate

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Acum, în prag de asfinţit, cei care ar fi putut trăi astăzi să se bucure şi ei de asfinţit uite că nu o să mai poată să o facă pentru că vremurile sunt cum sunt şi vrem să tragem un semnal de alarmă. Europa este ţara inteligenţei, a civiliziaţiei, a culturii, a tuturor lucrurilor bune. E păcat că nu reuşim să ne găsim liniştea. Vrem ca în fiecare colţişor din Europa să tragem un semnal de alarmă împotriva terorismului, pentru viaţă, să arătăm că oricât de mult terorism ar veni în Europa, cu atât mai multă viaţă va fi şi prin urmare să facem un efort comun ca lucrurile să intre în normalitate”, a declarat, vineri seara, primarul Iaşului, Mihai Chirica.

Mai mulţi ieşeni care erau în trecere pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt s-au oprit pentru câteva clipe şi au aprins o lumânare.

Am aprins o lumânare acolo pentru că sufletul omenesc este cel mai important. Cultivarea spiritului uman trebuie făcută împotriva terorismului”, a spus unul dintre ieşenii care au aprins o lumânare în memoria victimelor din Barcelona.

Am ieşit cu familia la plimbare şi am observat evenimentul de aici. Suntem bucuroşi să putem să participăm şi să ne exprimăm omagiile şi solidaritatea în felul acesta”, a explicat un alt ieşean.

Joi, o dubă a intrat în mulţime pe principala arteră pietonală din Barcelona, „La Rambla”. În timpul incidentelor au murit cel puţin 14 persoane şi au fost răniţi zeci de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici