FOTO | Protest în Piaţa Victoriei: Sute de participanţi, nemulţumiţi de Legile Justiţiei, desfiinţarea Pilonului II de pensii şi propunerea ca Roşia Montană să fie scoasă din patrimoniul UNESCO

Sute de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Victoriei, ca urmare a "declaraţiilor repetate şi propunerilor privind modificarea Legii Justiţiei, precum şi desfiinţarea Pilonului II de pensii şi propunerea pentru scoaterea Roşiei Montane din patrimoniul UNESCO", susţin organizatorii.

1511 afișări
Imaginea articolului FOTO | Protest în Piaţa Victoriei: Sute de participanţi, nemulţumiţi de Legile Justiţiei, desfiinţarea Pilonului II de pensii şi propunerea ca Roşia Montană să fie scoasă din patrimoniul UNESCO

FOTO | Protest în Piaţa Victoriei: Sute de participanţi, nemulţumiţi de Legile Justiţiei, propunerea Roşia Montană şi desfinţarea pilonului II de pensii

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Oamenii au pancarte pe care scrie "Pilonul II - pensia noastră, nu risipa voastră", "Corupţia ucide", sau "PSD, ciuma roşie".

"În ţara asta este numai hoţie. Suntem conduşi de hoţi. Eu nu vreau să mai trăiesc în dictatură. Nu ştiu ce merge bine în ţară. Merge bine ceva? Aţi văzut în sănătate, învăţământul e la pământ. Am lucrat în învăţământ, am predat matematica. De atâţia ani le-am văzut proiectele", spune Magda, protestatar.

"PSD vrea să ne ţină numai în stradă. Din cauza lor suntem în stradă. În loc să guverneze, să-şi vadă de ale lor, ne ţin în stradă pentru că fac legi doar pentru ei. Să iasă din puşcărie", susţine Rodica, o femeie care a venit la protest alături de nepotul ei de 9 ani.

"Sunt aici pentru Roşia Montană, pentru că doresc un sistem de justiţie independent politic, nu vrem să se supună niciunui partid. Vrem ca legile să fie mai dure şi să nu fie date cu dedicaţie. Lucrez în învăţământ şi nu am crezut niciodată mizeriile. Mi-aş dori ca, indiferent din ce partid ar fi, să nu mai existe oameni condamnaţi penal în nicio funcţie de conducere", spune Andreas, unul dintre protestatari.

Protestul a fost organizat pe Facebook, pe mai multe grupuri, pe reţelele de socializare existând şi o petiţie de solicitare a demisiei premierului Mihai Tudose.

"Propunerile prezentate de ministrul Justiţiei Tudorel Toader se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie. Premierul României a minţit când a spus că „randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la pilonul II. Vrem demisia premierului Mihai Tudose. Nu toleram să avem in fruntea guvernului o persoana ce minte voit populatia", scriu organizatorii pe pagina de Facebook intitulată "Tudose, demisia! Demisia Guvernului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici